Fraude

Een duidelijke uitleg

De advocaten van ons kantoor gebruiken geen typische advocatentaal met veel moeilijke woorden. Wij staan alleen verdachten bij. Wij staan geen mensen bij die aangifte willen doen of hebben gedaan van het doen van fraude.

 

Bij ons krijgt u een duidelijke uitleg. Niemand wil in een strafzaak verwikkeld raken. Als dat toch gebeurt, wilt u de beste hulp. Deskundig. U zoekt een advocaat die het strafrechtelijke proces kent als zijn broekzak. Die het dossier tot op de bodem uitspit. Een creatieve oplossing bedenkt. U wilt de beste hulp.

Wat is fraude?

Fraude is een zeer algemene term en komt als zodanig niet voor in het Wetboek van Strafrecht. Er zijn meerdere vormen van fraude die in het wetboek van strafrecht voorkomen. Deze vormen worden ook uitgelegd op onze site. Wilt u meer weten. Klik dan op de betreffende hyperlink. 

 

Ik word verdacht van fraude. Wat nu?

Als u verdachte bent, kunnen er een paar dingen gebeuren;

 

 • Het is mogelijk dat u een uitnodiging heeft ontvangen voor verhoor. Doe uzelf het plezier niet te makkelijk te denken over dit verhoor. Denk dus niet dat u het de politie wel even zult uitleggen. Er worden in Nederland nog steeds veel mensen veroordeeld alleen op wat ze tegen de politie gezegd hebben. Heb dus vóór dit verhoor overleg met een goede advocaat. Die advocaat zal een advies geven wat het meest verstandig is: zwijgen tijdens het verhoor of een inhoudelijke verklaring afleggen. Wij bieden verhoortrainingen aan waar alle facetten van een verhoor aan bod komen. Neem als het kan ook een advocaat mee naar het verhoor. Het kan het verschil maken tussen een vrijspraak of veroordeling.
 • Het is ook mogelijk dat justitie eerst overgaat tot aanhouding van de verdachte en niet eerst over tot uitnodiging van een verhoor. Dat wil dus zeggen dat de verdachte niet eerst wordt uitgenodigd voor een verhoor. Een verdachte mag in Nederland 3 dagen en 19 uur worden vastgezet op een politiebureau zonder tussenkomst van een rechter. Als justitie wilt dat een verdachte nog langer blijft vastzitten, wordt een verdachte naar de rechter-commissaris gebracht. Die beslist dan of iemand nog 14 dagen langer blijft vastzitten. Lees hier meer over de voorlopige hechtenis.
 • Indien u een dagvaarding of een uitnodiging voor een OM zitting heeft ontvangen, wil dat zeggen dat justitie van mening is dat er genoeg bewijs tegen u ligt voor een veroordeling. Het is dus tijd tegengas te geven en het gevecht met justitie aan te gaan.
 • Het is natuurlijk ook mogelijk dat u deze pagina leest, omdat uw partnerfamilielid of goede vriend is aangehouden. Mocht dit het geval zijn, kunt u natuurlijk ook gewoon contact met ons opnemen.

Wie zijn wij en wat kunnen wij voor u doen?

 • Ons kantoor staat al jarenlang mensen bij die verdacht worden van verschillende vormen van fraude. En wij doen dat met succes. Wij doen dat in heel Nederland en hebben twee bezoeklocaties waar u langs kunt komen: Rotterdam en Maastricht.
 • Ons telefoonnummer is 0683568246. U krijgt meteen strafrechtadvocaat en partner van kantoor Peter Hermens aan de lijn.
 • Wilt u liever worden teruggebeld? Geen probleem. Vul dan het online contactformulier dat op deze site staat. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.
 • Het eerste telefoongesprek is natuurlijk altijd gratis.

Hoe werken wij?

 •  Wij garanderen de beste verdediging en werken als volgt;
 1. Het allerbelangrijkste dat er in het begin gedaan moet worden, is het krijgen van het dossier. Onze cliënten krijgen van ons altijd het hele dossier. Nadat we allebei het dossier hebben gelezen, wordt een afspraak ingepland om het dossier te bespreken. Meestal doen we zo’n bespreking op kantoor, maar het kan ook telefonisch.
 2. Indien onze cliënten gedetineerd zijn, komen we regelmatig langs.
 3. De strategie wordt altijd samen met de cliënt bepaald. Het voeren van de verdediging doe je namelijk samen.
 4. Onze cliënten worden zo snel mogelijk in kennis gesteld van nieuwe ontwikkelingen in hun zaak.
 5. Pro-deo is mogelijk, maar is natuurlijk altijd afhankelijk van uw inkomen.
 6. Wij staan in heel Nederland onze cliënten bij.

Goed om te weten

 • Het is goed mogelijk dat justitie naast de afzonderlijke fraudebepaling een verdachte ook vervolgd voor witwassen. Wilt u meer weten over witwassen. Klik dan hier.
 • Wanneer het openbaar ministerie van mening is dat de fraude langere tijd heeft geduurd en is gepleegd door meerdere verdachten, is het ook mogelijk dat de verdachten deelname aan een criminele organisatie wordt verweten. Wilt u meer weten over dit onderwerp. Klik dan hier.
 • Als er sprake is van een specifieke vorm van fraude, staat de zaak vaak onder leiding van het functioneel parket. Dat is gespecialiseerde afdeling van het openbaar ministerie die meer kennis heeft van financiële delicten.
 • Fraudezaken kennen vaak een lange adem. Er zit vaak veel tijd tussen de eerste arrestatie van een verdachte en het moment dat een zaak inhoudelijk wordt behandeld. Er wordt op het internet nog wel eens beweerd dat een zaak binnen twee jaar moet zijn afgerond. Als hoofdregel is dit juist. Maar het is niet zo dat een zaak komt te vervallen als een zaak langer dan twee jaar duurt.

 

Wat is fraude - Problemen met justitie

4 Reacties

 1. L

  Wat voor straf volgt als je ruim een jaar een wajong uitkering geniet, en daarbij volledig zwart werk en op heterdaad wordt betrapt.

  1. Hermens Advocatuur

   Geachte heer,

   uw vraag kan ik heel goed begrijpen, maar dat is van heel veel factoren afhankelijk. Bent u eerder met politie en justitie in aanraking gekomen? Wat wordt uw houding tijdens het verhoor bij de politie en tijdens de zitting bij de rechter? Was de reden voor het zwart bijverdienen dat u (en uw gezin) echt niet rond konden komen? Wat is ruim een jaar? 13 maanden of meer richting de 18 maanden?

   U kunt mij natuurlijk eens even bellen. Dan kan ik u daar beter doorheen loodsen. Het telefoonnummer staat op de site.

   Met vriendelijke groet,

   Peter Hermens, advocaat

 2. Hermens Advocatuur

  Een strafblad krijg je alleen wanneer is vastgesteld dat je een strafbaar feit hebt gepleegd. Tot enkele jaren geleden kon alleen de rechter dit vaststellen. Door strafbeschikkingen en OM zittingen is die mogelijkheid iets verruimd. Tegelijk meen ik uit je vraag te kunnen opmaken dat je ‘alleen’ te maken hebt gehad met DUO en niet met het openbaar ministerie. Als dat zo is kan ik je geruststellen: je hebt dan geen strafblad en het zal geen invloed hebben op je VOG.

  Mochten we verder iets voor je kunnen doen, horen we het graag.

  Met vriendelijke groet,

  Peter Hermens, advocaat.

 3. Veerle

  Ik heb een boete gekregen van DUO voor onterechte uitwonende beurs.
  Mijn bezwaar hiertegen is gedeeltelijk afgekeurd, voor dit deel heb ik deze boete gekregen. Het gaat om een boete van ongeveer 650 euro. Deze heb ik meteen hierna betaald. Mijn vraag is, heb ik hierdoor een strafblad & krijg ik hierbij problemen met het aanvragen voor een VOG voor een studentenbaan?

Plaats hier een openbare vraag of reactie