Fraude

Wat is fraude?

In de Van Dale wordt het gedefinieerd als bedrog. Er is sprake van bedrog wanneer zaken anders worden voorgesteld dan ze zijn. Met andere woorden, de fraudeur liegt over de werkelijke situatie. U kunt bijvoorbeeld denken aan een bijstandsgerechtigde die een uitkering ontvangt van de gemeente op grond van de alleenstaandenorm, terwijl hij of zij feitelijk samenwoont met haar partner en dit verbergt voor de gemeente. Het resultaat is dat de bijstandsgerechtigde meer uitkering ontvangt dan waar zij recht op heeft. Ook kunt u denken aan een onderneming die een lagere omzet doorgeeft aan de Belastingdienst om minder belasting te hoeven betalen. In Nederland houden organisaties als de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Inspectie SZW),de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD), de politie en het Openbaar Ministerie zich bezig met de bestrijding van fraude.

 

Fraude is een zeer algemene term en komt als zodanig niet voor in het Wetboek van Strafrecht of in een bijzondere wet. De wetgever heeft er voor gekozen om de verschillende vormen ieder apart op te nemen in de wet. Zo kent fraude vele vormen. U kunt bijvoorbeeld denken aan; valsheid in geschrifte, belastingfraude, bijstandsfraude, hypotheekfraude, subsidiefraude, oplichting identiteitsfraude en matchfixing.

 

Op deze site vindt u uitleg over allerlei soorten fraude. Klik op de verschillende hyperlinks om meer te weten te komen.

Ik word verdacht van fraude. Wat nu?

De advocaten van ons kantoor staan alleen verdachten bij. Dus geen personen die aangifte hebben gedaan of gaan doen.

 

De advocaten van ons kantoor gebruiken geen typische advocatentaal met veel moeilijke woorden. Wij willen verdachten zo goed mogelijk bijstaan en zo goed mogelijk van informatie voorzien. U krijgt bij ons meteen advies.

 

Niemand wil in een strafzaak verwikkeld raken. Als dat toch gebeurt, wilt u de beste hulp. Deskundig. U zoekt een advocaat die het strafrechtelijke proces kent als zijn broekzak. Die het dossier tot op de bodem uitspit. Een creatieve oplossing bedenkt. U krijgt bij ons de beste hulp.

 

Als u verdachte bent, kunnen er een paar dingen gebeuren;

 

  • Het is mogelijk dat u een uitnodiging heeft ontvangen voor verhoor. Doe uzelf het plezier niet te makkelijk te denken over dit verhoor. Denk dus niet dat u het de politie wel even zult uitleggen. Er worden in Nederland nog steeds veel mensen veroordeeld alleen op wat ze tegen de politie gezegd hebben. Heb dus vóór dit verhoor overleg met een goede advocaat. Die advocaat zal een advies geven wat het meest verstandig is: zwijgen tijdens het verhoor of een inhoudelijke verklaring afleggen. Neem ook een advocaat mee naar het verhoor. Het kan het verschil maken tussen een vrijspraak of veroordeling.
  • Indien u een dagvaarding of een uitnodiging voor een OM zitting heeft ontvangen, wil dat zeggen dat justitie van mening is dat er genoeg bewijs tegen u ligt voor een veroordeling. Het is dus tijd tegengas te geven en het gevecht met justitie aan te gaan.
  • U kunt een strafbeschikking krijgen. Dit wilt niets anders zeggen dat u een brief krijgt waarin staat dat u een geldboete moet betalen Wij adviseren een dergelijke strafbeschikking niet te accepteren en in verzet te gaan. Dit laatste kunnen wij natuurlijk ook voor u doen. Als u in verzet gaat, wil dit zeggen dat uw zaak altijd wordt voorgelegd aan een rechter. En dat is altijd beter.

Wat kunnen wij voor u doen?

  • Ons kantoor staat al jarenlang mensen bij die verdacht worden van verschillende vormen van fraude. En wij doen dat met succes. Wij doen dat in heel Nederland en hebben twee bezoeklocaties waar u langs kunt komen: Rotterdam en Maastricht. Ons telefoonnummer is 0683568246. U krijgt meteen strafrechtadvocaat Peter Hermens aan de lijn. Wilt u liever worden teruggebeld? Geen probleem. Vul dan het online contactformulier dat op deze site staat. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.
  • Het eerste telefoongesprek is natuurlijk altijd gratis.
  •  Wij garanderen de beste verdediging en werken als volgt;
  1. Het allerbelangrijkste dat er in het begin gedaan moet worden, is het krijgen van het dossier. Onze cliënten krijgen van ons altijd het hele dossier. Nadat we allebei het dossier hebben gelezen, wordt een afspraak ingepland om het dossier te bespreken. Meestal doen we zo’n bespreking op kantoor, maar het kan ook telefonisch.
  2. Indien onze cliënten gedetineerd zijn, komen we regelmatig langs.
  3. De strategie wordt altijd samen met de cliënt bepaald. Het voeren van de verdediging doe je namelijk samen.
  4. Onze cliënten worden zo snel mogelijk in kennis gesteld van nieuwe ontwikkelingen in hun zaak.
  5. Pro-deo is mogelijk, maar is natuurlijk altijd afhankelijk van uw inkomen.
  6. Wij staan in heel Nederland onze cliënten bij.

 

Wat is fraude - Problemen met justitie

4 Reacties

  1. L

    Wat voor straf volgt als je ruim een jaar een wajong uitkering geniet, en daarbij volledig zwart werk en op heterdaad wordt betrapt.

    1. Hermens Advocatuur

      Geachte heer,

      uw vraag kan ik heel goed begrijpen, maar dat is van heel veel factoren afhankelijk. Bent u eerder met politie en justitie in aanraking gekomen? Wat wordt uw houding tijdens het verhoor bij de politie en tijdens de zitting bij de rechter? Was de reden voor het zwart bijverdienen dat u (en uw gezin) echt niet rond konden komen? Wat is ruim een jaar? 13 maanden of meer richting de 18 maanden?

      U kunt mij natuurlijk eens even bellen. Dan kan ik u daar beter doorheen loodsen. Het telefoonnummer staat op de site.

      Met vriendelijke groet,

      Peter Hermens, advocaat

  2. Hermens Advocatuur

    Een strafblad krijg je alleen wanneer is vastgesteld dat je een strafbaar feit hebt gepleegd. Tot enkele jaren geleden kon alleen de rechter dit vaststellen. Door strafbeschikkingen en OM zittingen is die mogelijkheid iets verruimd. Tegelijk meen ik uit je vraag te kunnen opmaken dat je ‘alleen’ te maken hebt gehad met DUO en niet met het openbaar ministerie. Als dat zo is kan ik je geruststellen: je hebt dan geen strafblad en het zal geen invloed hebben op je VOG.

    Mochten we verder iets voor je kunnen doen, horen we het graag.

    Met vriendelijke groet,

    Peter Hermens, advocaat.

  3. Veerle

    Ik heb een boete gekregen van DUO voor onterechte uitwonende beurs.
    Mijn bezwaar hiertegen is gedeeltelijk afgekeurd, voor dit deel heb ik deze boete gekregen. Het gaat om een boete van ongeveer 650 euro. Deze heb ik meteen hierna betaald. Mijn vraag is, heb ik hierdoor een strafblad & krijg ik hierbij problemen met het aanvragen voor een VOG voor een studentenbaan?

Plaats hier een openbare vraag of reactie