Criminele organisatie

Wat is een criminele organisatie?

Deelneming aan een criminele organisatie wordt geregeld in artikel 140 Wetboek van Strafrecht. Niet elk samenwerkingsverband is een organisatie in de zin van de wet. Om te kunnen spreken van een organisatie moet aan een aantal voorwaarden zijn voldaan. Het zijn er drie;

 

 1. Allereerst moet het samenwerkingsverband een zekere structuur hebben. De leden van de organisatie moeten bijvoorbeeld ieder een eigen aandeel hebben binnen de organisatie. Een strikte hiërarchie is echter niet vereist.
 2. Ten tweede moet het samenwerkingsverband een duurzaam karakter hebben. Dit betekent dat het samenwerkingsverband al langere tijd moet bestaan. Een organisatie die net een paar dagen bestaat, is niet duurzaam.
 3. Tot slot moet de organisatie het doel hebben om strafbare feiten te plegen.

 

Kort gezegd moeten de strafbare feiten zijn gepland door een groep die al langere tijd samenwerkt. Een verdenking van deelname aan een criminele organisatie gaat vaak gepaard met een verdenking van een ander strafbaar feit. Denk hierbij aan bijvoorbeeld hennepteelt, mensenhandel, witwassen etc

Wie zijn wij en hoe werken wij?

 • Ons kantoor Zuketto Hermens Advocaten is een gespecialiseerd strafrechtkantoor. Wij staan in heel Nederland verdachten bij en hebben twee bezoeklocaties waar u snel langs kunt komen; Rotterdam en Maastricht.
 • Ons telefoonnummer is 0683568246. Dan krijgt u meteen strafrechtadvocaat en partner van kantoor Peter Hermens aan de lijn. U hoeft uw verhaal dus niet eerst aan een secretaresse uit te leggen.
 • Wilt u liever worden teruggebeld? Vul het online contactformulier dat op deze site staat. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.
 • Het is natuurlijk ook mogelijk dat u deze pagina leest, omdat uw partner, familielid of goede vriend is aangehouden. Mocht dit het geval zijn, kunt u natuurlijk ook gewoon contact met ons opnemen om eens overleg met ons te hebben hoe we de zaak zien.
 •  Wij garanderen de beste verdediging en werken als volgt;
 1. Het is belangrijk eerst het dossier te krijgen. Onze cliënten krijgen van ons altijd het hele dossier. Nadat we allebei het dossier hebben gelezen, wordt een afspraak ingepland om het dossier te bespreken.
 2. Als onze cliënten gedetineerd zijn, komen we regelmatig langs in de PI.
 3. De strategie wordt altijd samen met de cliënt bepaald. Het voeren van de verdediging doe je namelijk samen. Hier wordt goed over nagedacht.
 4. Onze cliënten worden zo snel mogelijk in kennis gesteld van nieuwe ontwikkelingen in hun zaak.
 5. Pro-deo is mogelijk, maar is natuurlijk altijd afhankelijk van uw inkomen. Verder is het ook afhankelijk van de drukte in onze praktijk of wij de zaak pro-deo kunnen doen.

Ik heb al een advocaat, maar ik ben niet tevreden

Het is belangrijk dat u een goed gevoel heeft bij de advocaat die u nu bijstaat. Of de advocaat die uw partner, ouder, kind of goede vriend nu bijstaat. Als u dat gevoel niet heeft, wordt de verdediging niet goed genoeg gevoerd. Als iemand naar ons overstapt, krijgen wij vaak te horen dat die advocaat slecht bereikbaar is, het dossier niet genoeg kent, net niet creatief genoeg is in het bedenken van oplossingen of dossierstukken niet wilt delen. Dat kan niet de bedoeling zijn.

 

Natuurlijk kunt u naar ons overstappen als u gewoon niet tevreden genoeg bent over uw huidige advocaat. Als u contact met ons opneemt, leggen wij u hoe dit in zijn werk gaat en kijken we of er een wederzijdse klik is. Want ook die wederzijdse klik is heel belangrijk.

 

Wat is een criminele organisatie - Problemen met justitie

Plaats hier een openbare vraag of reactie