Hypotheekfraude

Ik word verdacht van hypotheekfraude. Wat nu?

De advocaten van ons kantoor gebruiken geen typische advocatentaal met veel moeilijke woorden. Wij willen verdachten zo goed mogelijk bijstaan en zo goed mogelijk van informatie voorzien.

Als u verdachte bent, kunnen er een paar dingen gebeuren;

 

 • Het is mogelijk dat u een uitnodiging heeft ontvangen voor verhoor. Doe uzelf het plezier niet te makkelijk te denken over dit verhoor. Er worden in Nederland nog steeds vele mensen veroordeeld alleen op wat ze tegen de politie gezegd hebben. Heb dus vóór dit verhoor overleg met een goede advocaat. Die advocaat zal een advies geven wat het meest verstandig is: zwijgen tijdens het verhoor of een inhoudelijke verklaring afleggen. Neem ook een advocaat mee naar het verhoor. Het kan het verschil maken tussen een vrijspraak of veroordeling.
 • Indien u een dagvaarding of een uitnodiging voor een OM zitting heeft ontvangen, wil dat zeggen dat justitie van mening is dat er genoeg bewijs tegen u ligt voor een veroordeling. Het is dus tijd tegengas te geven en het gevecht met justitie aan te gaan.

Wat kunnen wij voor u doen?

 • Ons kantoor staat al jarenlang mensen bij die verdacht worden van fraude. En wij doen dat met succes. Wij doen dat in heel Nederland en hebben twee bezoeklocaties waar u langs kunt komen: Rotterdam en Maastricht. Ons telefoonnummer is 0683568246. U krijgt meteen strafrechtadvocaat Peter Hermens aan de lijn. Wilt u liever worden teruggebeld? Geen probleem. Vul dan het online contactformulier dat op deze site staat. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.
 • Het eerste telefoongesprek is natuurlijk altijd gratis.
 •  Wij garanderen de beste verdediging en werken als volgt;
 1. Het allerbelangrijkste dat er in het begin gedaan moet worden, is het krijgen van het dossier. Onze cliënten krijgen van ons altijd het hele dossier. Nadat we allebei het dossier hebben gelezen, wordt een afspraak ingepland om het dossier te bespreken. Meestal doen we zo’n bespreking op kantoor, maar het kan ook telefonisch.
 2. Indien onze cliënten gedetineerd zijn, komen we regelmatig langs in het huis van bewaring.
 3. De strategie wordt altijd samen met de cliënt bepaald. Het voeren van de verdediging doe je namelijk samen.
 4. Onze cliënten worden zo snel mogelijk in kennis gesteld van nieuwe ontwikkelingen in hun zaak.
 5. Pro-deo is mogelijk, maar is natuurlijk altijd afhankelijk van uw inkomen. Verder is de mogelijkheid van pro-deo ook afhankelijk van de drukte in onze praktijk.
 6. Wij staan in heel Nederland onze cliënten bij.

Ik heb al een advocaat, maar ik wil graag overstappen

Het is belangrijk dat u een goed gevoel heeft bij de advocaat die u nu bijstaat. Als u dat gevoel niet heeft, wordt de verdediging niet goed genoeg gevoerd. Als iemand naar ons overstapt, krijgen wij vaak te horen dat die advocaat slecht bereikbaar is, het dossier niet genoeg kent, net niet creatief genoeg is in het bedenken van oplossingen of dossierstukken niet wilt delen. Dat kan niet de bedoeling zijn.

 

Natuurlijk kunt u naar ons overstappen als u gewoon niet tevreden genoeg bent over uw huidige advocaat. Als u contact met ons opneemt, leggen wij u hoe dit in zijn werk gaat en kijken we of er een wederzijdse klik is. Want ook die wederzijdse klik is heel belangrijk.

Wat is hypotheekfraude?

Hypotheekfraude kent geen afzonderlijke bepaling in het Wetboek van Strafrecht. Het openbaar ministerie zal het als valsheid in geschrifte of oplichting ten laste leggen.

 

Het afsluiten van een hypotheek is alleen mogelijk wanneer de financiële situatie stabiel en goed is, zodat het waarschijnlijk is dat de hypotheek gewoon zal worden afbetaald. Hypotheekfraude houdt onder andere in dat een beter beeld wordt schetst van de financiële situatie dan in werkelijkheid het geval is. Dit om in aanmerking te komen voor een hypotheek waarop eigenlijk geen aanspraak gemaakt kan worden. Veelvoorkomende varianten van hypotheekfraude zijn;

 

 • Bedragen aanpassen in loonstroken
 • Aanpassen van bedragen in jaaropgaven
 • Doen alsof men een (hoger) inkomen heeft door een valse werkgeversverklaring in te dienen
 •  De financiering gebruiken voor andere dingen dan de hypotheekverstrekker had beoogd

Welke straf kan er worden opgelegd?

Deze vraag wordt ons vaak gesteld. In een algemene zin kunnen wij die vraag niet beantwoorden. Er zijn gevallen bekend waar rechters langere gevangenisstraffen oplegden. Maar er zijn ook gevallen waar rechter kwamen tot lagere taakstraffen. Het is van veel factoren afhankelijk. We noemen er alvast drie, maar er zijn nog meer;

 

 1. Was de hypotheekfraude eenmalig of is het delict in hetzelfde onderzoek vaker gepleegd.
 2. Wat was de reden dat de verdachte dit feit heeft gepleegd?
 3. Is er sprake van financieel nadeel bij de hypotheekverstrekker?

 

U kunt de zaak altijd vrijblijvend aan ons voorleggen om eens te polsen hoe wij de zaak zien.

 

Wat is hypotheekfraude - Problemen met justitie

Plaats hier een openbare vraag of reactie