Hypotheekfraude

Ik word verdacht van hypotheekfraude. Wat nu?

Als u verdachte bent, kunnen er een paar dingen gebeuren;

 

 • Het is mogelijk dat u een uitnodiging heeft ontvangen voor verhoor. Doe uzelf het plezier niet te makkelijk te denken over dit verhoor. Er worden in Nederland nog steeds vele mensen veroordeeld alleen op wat ze tegen de politie gezegd hebben. Heb dus vóór dit verhoor overleg met een goede advocaat. Die advocaat zal een advies geven wat het meest verstandig is: zwijgen tijdens het verhoor of een inhoudelijke verklaring afleggen. Neem ook een advocaat mee naar het verhoor. Het kan het verschil maken tussen een vrijspraak of veroordeling.
 • Indien u een dagvaarding of een uitnodiging voor een OM zitting heeft ontvangen, wil dat zeggen dat justitie van mening is dat er genoeg bewijs tegen u ligt voor een veroordeling. Het is dus tijd tegengas te geven en het gevecht met justitie aan te gaan.

Wat kunnen wij voor u doen?

 • Ons kantoor staat al jarenlang mensen bij die verdacht worden van fraude. En wij doen dat met succes. Onze cliënten werden vrijgesproken of kregen een veel lagere straf dan justitie wilde. Ons telefoonnummer is 0683568246. U krijgt meteen een advocaat aan de lijn en dus ook meteen advies. U kunt ook het online contactformulier invullen dat op deze site staat. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.
 •  Wij garanderen de beste verdediging en werken als volgt;
 1. Het allerbelangrijkste is het krijgen van het dossier. Onze cliënten krijgen van ons altijd het hele dossier. Nadat we allebei het dossier hebben gelezen, wordt een afspraak ingepland om het dossier te bespreken. Meestal doen we zo’n bespreking op kantoor, maar het kan ook telefonisch of via skype.
 2. Indien onze cliënten gedetineerd zijn, komen we regelmatig langs.
 3. De strategie wordt altijd samen met de cliënt bepaald. Het voeren van de verdediging doe je namelijk samen.
 4. Onze cliënten worden zo snel mogelijk in kennis gesteld van nieuwe ontwikkelingen in hun zaak.
 5. Pro-deo is mogelijk, maar is natuurlijk altijd afhankelijk van uw inkomen.
 6. Wij staan in heel Nederland onze cliënten bij.

Wat is hypotheekfraude?

Hypotheekfraude kent geen afzonderlijke bepaling in het Wetboek van Strafrecht. Het openbaar ministerie zal het als valsheid in geschrifte of oplichting ten laste leggen.

 

Het afsluiten van een hypotheek is alleen mogelijk wanneer de financiële situatie stabiel en goed is, zodat het waarschijnlijk is dat de hypotheek gewoon zal worden afbetaald. Hypotheekfraude houdt onder andere in dat een beter beeld wordt schetst van de financiële situatie dan in werkelijkheid het geval is. Dit om in aanmerking te komen voor een hypotheek waarop eigenlijk geen aanspraak gemaakt kan worden. Veelvoorkomende varianten van hypotheekfraude zijn;

 

• Bedragen aanpassen in loonstroken;
• Bedragen of jaartallen aanpassen in jaaropgaven;
• Doen alsof men een (hoger) inkomen heeft door een valse werkgeversverklaring in te dienen;
• De financiering gebruiken voor andere dingen dan de hypotheekverstrekker had beoogd.

Welke straf kan worden opgelegd?

Deze vraag wordt ons vaak gesteld. In een algemene zin kan die vraag echter niet worden beantwoord. Het is van veel factoren afhankelijk. We noemen er alvast drie, maar er zijn nog meer;

 1. Was de hypotheekfraude eenmalig of is het delict in hetzelfde onderzoek vaker gepleegd.
 2. Wat was de reden dat de verdachte dit feit heeft gepleegd?
 3. Is er sprake van financieel nadeel bij de hypotheekverstrekker?

U kunt de zaak altijd vrijblijvend aan ons voorleggen om eens te polsen hoe wij de zaak zien.

Wat is hypotheekfraude - Problemen met justitie

Plaats hier een openbare vraag of reactie