Boilerroomfraude

Ik word verdacht van boilerroomfraude. Wat nu?

De advocaten van ons kantoor gebruiken geen typische advocatentaal met veel moeilijke woorden. Wij willen verdachten zo goed mogelijk bijstaan en zo duidelijk mogelijk van informatie voorzien.

 

Niemand wil in een strafzaak verwikkeld raken. Als dat toch gebeurt, wilt u de beste hulp. Deskundig. U zoekt een advocaat die het strafrechtelijke proces kent als zijn broekzak. Die het dossier tot op de bodem uitspit. Een creatieve oplossing bedenkt. U krijgt bij ons de beste hulp.

Wat kan er gebeuren?

Als u verdacht wordt van boilerroomfraude, kunnen er een paar dingen gebeuren;

 

 • Het is mogelijk dat u een uitnodiging heeft ontvangen voor verhoor. Het kan zijn zijn dat u een brief van de politie heeft gehad. Het kan ook zijn dat de politie telefonisch contact met u heeft opgenomen. Doe uzelf het plezier niet te makkelijk te denken over dit verhoor. Er worden in Nederland nog steeds veel mensen veroordeeld alleen op wat ze tegen de politie gezegd hebben. Heb dus vóór dit verhoor overleg met een goede advocaat. Wij bieden daarvoor aparte verhoor trainingen aan. Zo weet u zeker dat u perfect op het verhoor bent voorbereid. Het is ook verstandig een advocaat mee naar het verhoor. Het kan het verschil maken tussen een vrijspraak of veroordeling.
 • Een uitnodiging voor een politieverhoor zien wij in de praktijk niet vaak voorkomen. Meestal gaat de politie over tot aanhouding van een verdachte. De verdachte zit dan de eerste dagen op een politiebureau. Als het openbaar ministerie van mening is dat een verdachte langer moet worden vastgezet, wordt een verdachte naar de rechter-commissaris gebracht. Die beslist dan of iemand de voorlopige hechtenis in gaat. Als u meer wilt weten over voorlopige hechtenis, klik dan hier.
 • Indien u een dagvaarding heeft ontvangen, wil dat zeggen dat justitie van mening is dat er genoeg bewijs tegen u ligt voor een veroordeling. Het is dus tijd tegengas te geven en het gevecht met justitie aan te gaan. Denk ook hier niet dat het verstandig is hier alleen naar toe te gaan. U maakt het justitie anders te makkelijk u te veroordelen. En dat is eeuwig zonde.

Advocaat boilerroomfraude

 • Ons kantoor Zuketto Hermens Advocaten heeft jarenlange ervaring met het succesvol bijstaan van mensen die verdacht worden van allerlei fraude zaken. Wij doen dat in heel Nederland en hebben twee bezoeklocaties waar u snel langs kunt komen; Rotterdam en Maastricht.
 • Ons telefoonnummer is 0683568246. Dan krijgt u meteen strafrechtadvocaat en partner van kantoor Peter Hermens aan de lijn. U hoeft uw verhaal dus niet eerst aan een secretaresse uit te leggen. Peter Hermens zit zelf in Rotterdam. Wilt u liever worden teruggebeld? Vul het online contactformulier dat op deze site staat. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.
 • Het is natuurlijk ook mogelijk dat u deze pagina leest, omdat uw partner, familielid of goede vriend is aangehouden. Mocht dit het geval zijn, kunt u natuurlijk ook gewoon contact met ons opnemen om eens overleg met ons te hebben hoe we de zaak zien.
 •  Wij garanderen de beste verdediging en werken als volgt;
 1. Het is belangrijk eerst het dossier te krijgen. Onze cliënten krijgen van ons altijd het hele dossier. Nadat we allebei het dossier hebben gelezen, wordt een afspraak ingepland om het dossier te bespreken.
 2. Als onze cliënten gedetineerd zijn, komen we regelmatig langs in de PI.
 3. De strategie wordt altijd samen met de cliënt bepaald. Het voeren van de verdediging doe je namelijk samen. Hier wordt goed over nagedacht.
 4. Onze cliënten worden zo snel mogelijk in kennis gesteld van nieuwe ontwikkelingen in hun zaak.
 5. Pro-deo is mogelijk, maar is natuurlijk altijd afhankelijk van uw inkomen. Verder is het ook afhankelijk van de drukte in onze praktijk of wij de zaak pro-deo kunnen doen.

Ik heb al een advocaat, maar ik ben niet tevreden

Het is belangrijk dat u een goed gevoel heeft bij de advocaat die u nu bijstaat. Of de advocaat die uw partner, ouder, kind of goede vriend nu bijstaat. Als u dat gevoel niet heeft, wordt de verdediging niet goed genoeg gevoerd. Als iemand naar ons overstapt, krijgen wij vaak te horen dat die advocaat slecht bereikbaar is, het dossier niet genoeg kent, net niet creatief genoeg is in het bedenken van oplossingen of dossierstukken niet wilt delen. Dat kan niet de bedoeling zijn.

 

Natuurlijk kunt u naar ons overstappen als u gewoon niet tevreden genoeg bent over uw huidige advocaat. Als u contact met ons opneemt, leggen wij u hoe dit in zijn werk gaat en kijken we of er een wederzijdse klik is. Want ook die wederzijdse klik is heel belangrijk.

Wat is boilerroomfraude?

Boilerroomfraude is een specifieke vorm van beleggingsfraude. Slachtoffers worden telefonisch of per e-mail benaderd met een voorstel. Er wordt een voorstel gedaan waarmee veel geld kan worden verdiend. Dit alles is natuurlijk niet strafbaar. Wanneer het door de beleggers ingelegde geld echter niet wordt belegd / geïnvesteerd, kan er onder omstandigheden sprake zijn van boilerroomfraude.

Wat is het juridische etiket van boilerroomfraude?

Boillerroomfraude staat nergens in de wet. Het heeft geen aparte strafbaarstelling. In de praktijk wordt het door het openbaar ministerie ten laste gelegd als oplichting en/of valsheid in geschrifte. Wat we ook zien is dat deelname aan een criminele organisatie regelmatig op de tenlastelegging staat.

Goed om te weten

 • Boilerroomfraude wordt in de regel onderzocht door de FIOD en het functioneel parket. Het gaat daarbij om omvangrijke zaken van vaak meerdere duizenden pagina’s.
 • Er wordt door de FIOD vaak beslag gelegd op de bezittingen van verdachten. Denk aan woningen, bankrekeningen, auto’s en horloges. Als een verdachte van mening is dat het beslag onrechtmatig is, kan hierover een aparte procedure worden begonnen.

Plaats hier een openbare vraag of reactie