Uitnodiging verhoor als verdachte 

Uitnodiging verhoor als verdachte om op het politiebureau een verklaring af te leggen. Wat nu?

Wanneer u een uitnodiging verhoor als verdachte hebt ontvangen is het bijna altijd beter wanneer u aan het begin van het strafproces zwijgt. In tegenstelling tot wat de politie denkt, is dat niet om het onderzoek te dwarsbomen, maar om ervoor te zorgen dat u zich niet (verder) in de problemen brengt. In een enkel geval is het juist wel beter gelijk een verklaring af te leggen. Denk daarbij aan het geval dat u van mening bent dat u zich tegen een aanval mocht verdedigen.

Tips bij uitnodiging verhoor als verdachte

Tip 1: Neem voor het verhoor eerst contact op met een advocaat om te bekijken wat het meest verstandig is: gebruik maken van uw zwijgrecht of toch antwoord geven op vragen van de politie. U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met een advocaat van ons kantoor op telefoonnummer 035-303 8110.

Tip 2: Neem telefonisch contact op met de politie om te vragen of u zult worden aangehouden. In dat geval kunt u de nodige voorbereidingen treffen met uw werkgever, partner en familie.

Hulp bij een uitnodiging verhoor als verdachte

Heeft u hulp nodig indien u bent uitgenodigd voor verhoor als verdachte? Neem dan direct contact met ons op via ons contactformulier, stel uw vraag online of bel 035-3038110. Het eerste gesprek is altijd gratis en een eventueel vervolgtraject zal in de meeste gevallen door de overheid betaald worden.

De politie zet mij onder druk om een verklaring af te leggen. Wat nu?

Soms zegt de politie na uw aanhouding dat u sneller naar huis kunt als u afziet van uw recht op een advocaat of als u een verklaring aflegt in plaats van zwijgt. Zie nooit af van uw recht op een advocaat! Als het feit ernstig genoeg is om u aan te houden of in verzekering te stellen, dan is niet de politie maar alleen een advocaat de juiste raadgever!

Tip:

Wacht altijd op uw advocaat voordat u besluit of u wel of niet een verklaring wenst af te leggen. Iedereen wil zo snel mogelijk weer op vrije voeten zijn, maar dat mag nooit een reden zijn om een verklaring af te leggen. Voorkom dat u later spijt krijgt van datgene wat u de politie heeft verteld. Uw verklaring kan immers tegen u worden gebruikt.

Uitnodiging verhoor als verdachte - Problemen met justitie

Wilt u, behalve over wat te doen wanneer u bent uitgenodigd voor verhoor als verdachte, meer weten over; auto in beslag genomenvalsheid in geschrifte, in hoger beroep gaan of een inverzekeringstelling? Klik dan op de desbetreffende link.

One Comment

  1. Lauren de Bruijn

    Hartelijk bedankt voor deze informatie! Gelukkig heb ik me nog nooit in zo’n situatie als een verdachte bevindt maar ik kan me voorstellen hoe stressvol het voor iedereen kan zijn. Ik ga volledig akkoord dat je moet ervoor zorgen dat alle je acties door een goede advocaat moeten gecontroleerd worden vooral als het om verhoor gaat. Dan kun je verzekeren dat je zo snel mogelijk de situatie kan oplossen.

Plaats hier een openbare vraag of reactie