Mishandeling

Ik word verdacht van mishandeling. Wat nu?

De advocaten van ons kantoor gebruiken geen typische advocatentaal met veel moeilijke woorden. Wij staan alleen verdachten bij. Wij staan geen mensen bij die aangifte willen doen of hebben gedaan van mishandeling.

 

Bij ons krijgt u een duidelijke uitleg. Niemand wil in een strafzaak verwikkeld raken. Als dat toch gebeurt, wilt u de beste hulp. Deskundig. U zoekt een advocaat die het strafrechtelijke proces kent als zijn broekzak. Die het dossier tot op de bodem uitspit. Een creatieve oplossing bedenkt. U wilt de beste hulp.

Wat kan er gebeuren?

Als u verdachte bent, kunnen er een paar dingen gebeuren;

 

 • Het is mogelijk dat u een uitnodiging heeft ontvangen voor verhoor. Doe uzelf het plezier niet te makkelijk te denken over dit verhoor. Er worden in Nederland nog steeds vele mensen veroordeeld alleen op wat ze tegen de politie gezegd hebben. Heb dus vóór dit verhoor overleg met een goede advocaat. Die advocaat zal een advies geven wat het meest verstandig is: zwijgen tijdens het verhoor of een inhoudelijke verklaring afleggen. Neem indien mogelijk een advocaat mee naar het verhoor. Het kan het verschil maken tussen een vrijspraak of veroordeling. Wij bieden ook de mogelijkheid u op het politieverhoor voor te bereiden. Wij doen dat in de vorm van een gesprek van maximaal 90 minuten waar alle facetten van een verhoor met u worden besproken.
 • Indien u een dagvaarding of een uitnodiging voor een OM zitting heeft ontvangen, wil dat zeggen dat justitie van mening is dat er genoeg bewijs tegen u ligt voor een veroordeling. Het is dus tijd tegengas te geven en het gevecht met justitie aan te gaan.
 • U kunt een strafbeschikking krijgen. Dit wilt niets anders zeggen dat u een brief krijgt waarin staat dat u een geldboete moet betalen Wij adviseren een dergelijke strafbeschikking niet te accepteren en in verzet te gaan. Dit laatste kunnen wij natuurlijk ook voor u doen. Als u in verzet gaat, wil dit zeggen dat uw zaak altijd wordt voorgelegd aan een rechter. En dat is altijd beter.

Youtube

Wilt u liever uitleg met bewegend beeld en geen lange tekst lezen? Geen probleem. Ook op youtube geven wij uitleg over mishandeling. Klik dan hier.

Advocaat mishandeling

 • Ons kantoor Zuketto Hermens Advocaten staat al jarenlang mensen bij die verdacht worden van mishandeling. En wij doen dat met succes. Wij doen dat in heel Nederland en hebben twee bezoeklocaties waar u langs kunt komen: Rotterdam en Maastricht. Ons telefoonnummer is 0683568246. U krijgt meteen strafrechtadvocaat en partner van kantoor Peter Hermens aan de lijn. Wilt u liever worden teruggebeld? Geen probleem. Vul dan het online contactformulier dat op deze site staat. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.
 • Het eerste telefoongesprek is natuurlijk altijd gratis.
 •  Wij garanderen de beste verdediging en werken als volgt;
 1. Het allerbelangrijkste dat er in het begin gedaan moet worden, is het krijgen van het dossier. Onze cliënten krijgen van ons altijd het hele dossier. Nadat we allebei het dossier hebben gelezen, wordt een afspraak ingepland om het dossier te bespreken. Meestal doen we zo’n bespreking op kantoor, maar het kan ook telefonisch.
 2. Indien onze cliënten gedetineerd zijn, komen we regelmatig langs in het huis van bewaring.
 3. De strategie wordt altijd samen met de cliënt bepaald. Het voeren van de verdediging doe je namelijk samen.
 4. Onze cliënten worden zo snel mogelijk in kennis gesteld van nieuwe ontwikkelingen in hun zaak.
 5. Pro-deo is mogelijk, maar is natuurlijk altijd afhankelijk van uw inkomen en de drukte in onze praktijk.
 6. Wij staan in heel Nederland onze cliënten bij.

Ik heb al een advocaat, maar ik wil graag overstappen

Het is belangrijk dat u een goed gevoel heeft bij de advocaat die u nu bijstaat. Als u dat gevoel niet heeft, wordt de verdediging niet goed genoeg gevoerd. Als iemand overstapt, krijgen wij vaak te horen dat die advocaat slecht bereikbaar is, het dossier niet genoeg kent, net niet creatief genoeg is in het bedenken van oplossingen of dossierstukken niet wilt delen. Dat kan niet de bedoeling zijn.

 

Natuurlijk kunt u naar ons overstappen als u gewoon niet tevreden genoeg bent over uw huidige advocaat. Als u contact met ons opneemt, leggen wij u hoe dit in zijn werk gaat en kijken we of er een wederzijdse klik is. Want ook die wederzijdse klik is heel belangrijk.

Wat is mishandeling?

Mishandeling is strafbaar gesteld in artikel 300 van het Wetboek van Strafrecht. Dit wordt in juridische termen als eenvoudige mishandeling aangeduid. Het Wetboek van Strafrecht kent ook andere varianten zoals zware mishandeling en mishandeling met de dood tot gevolg.

 

Er moet aan een aantal voorwaarden zijn voldaan om te kunnen spreken van eenvoudige mishandeling;

 

 1. Ten eerste moet er sprake zijn pijn of letsel. Een ‘hevige onlust’ die wordt veroorzaakt aan of op het lichaam kan daar ook onder vallen. Een voorbeeld hiervan is iemand in een koude rivier gooien of zonder toestemming iemands haar afknippen.
 2. Er moet sprake zijn van opzet. Er is geen sprake van een strafbaar feit als het per ongeluk ging. Zo werd een verdachte vrijgesproken die in een drukke kroeg bezig was een verhaal te vertellen. Tijdens dit verhaal hief zij het glas op en raakte iemand die achter haar stond. Degene die achter haar stond hield daar een pijnlijke wond op de wang aan over. Onder het motto dat een ongeluk nu eenmaal in een klein hoekje zit, kon er niet worden bewezen dat de verdachte opzettelijk had gehandeld.
 3. Een actieve handeling van de verdachte zoals slaan, knijpen of bijten is vereist. Hier bestaat echter een uitzondering op. Er kan ook sprake zijn van eenvoudige mishandeling wanneer iemands gezondheid opzettelijk wordt benadeeld. Denk hier bijvoorbeeld aan het niet geven van geneesmiddelen aan iemand die zelf niet in staat is de geneesmiddelen te nemen. Een andere vorm speelde in de zaak van Orlando Boldewijn. De rechtbank veroordeelde de verdachte, ondanks dat deze niets gedaan had. Het vonnis leest u hier. Op dit vonnis bestaat veel kritiek.

Goed om te weten

 •  Het komt met grote regelmaat voor dat er aangifte wordt gedaan van mishandeling terwijl er onvoldoende bewijs is voor een veroordeling. Alleen een aangifte is namelijk niet genoeg voor een veroordeling. In de juridische wereld wordt dit aangeduid met ‘één getuige is geen getuige’. Er zal meer bewijs moeten zijn. Denk hier aan foto’s van het letsel of verklaringen van andere personen dan de persoon die aangifte heeft gedaan. Maar ook wanneer er een aangifte ligt plus een belastende getuigenverklaring en foto’s van letsel wil dit niet zeggen dat er voldoende bewijs is. Dit moet van geval tot geval worden bekeken. Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van een noodweer. Verder is het ook denkbaar dat een aangifte uit de duim gezogen is en dat degene die aangifte heeft gedaan, getuigen heeft gevraagd die onjuiste aangifte te ondersteunen. Zoals gezegd, het moet van geval tot geval worden bekeken.
 •  Er zal in een sport- en spelsituatie minder snel sprake zijn van een mishandeling, vooral wanneer de sport wat ruwer is. Deelnemers aan een sport hebben tot op zekere hoogte gevaarlijke gedragingen van elkaar te verwachten. Toch wil dit niet zeggen dat er geen veroordeling kan volgen voor mishandeling in een sport -en spelsituatie. Een interessante vrijspraak lees u hier.
 • Een poging tot mishandeling is niet strafbaar. Denk hierbij aan het doen alsof men iemand trapt of slaat.
 • Het bespugen van iemand of naar iemand hoesten kan onder bepaalde omstandigheden als een mishandeling worden gezien.
 • Voorlopige hechtenis is mogelijk. In de praktijk gebeurt dit niet vaak.

Welke straf kan er worden opgelegd?

De maximale straf die op mishandeling staat, is drie jaar gevangenisstraf of een geldboete van EUR 20.500. Indien het geweld gericht was tegen een politieagent, professionele hulpverlener (ambulancebroeder, brandweerman) of een functionaris in het openbaar vervoer (buschauffeur, conducteur), kan dit een verhogend effect hebben op de straf.

 

Er bestaan richtlijnen voor het bestraffen van mishandeling. Hier kan de rechter altijd vanaf wijken. Zowel in het voordeel van de verdachte alsook in het nadeel van de verdachte. Geen enkele strafzaak is immers hetzelfde. Als er voldoende wettig en overtuigend bewijs is voor een veroordeling, is het voor de verdachte dus altijd belangrijk omstandigheden naar voren te brengen die ervoor zorgen dat de rechter op een gunstige wijze afwijkt van die richtlijnen.

 

Wat is mishandeling - Problemen met justitie

 

31 Reacties

 1. H M

  Hierbij wil ik mijn diepe waardering uitspreken voor de uitstekende bijstand van Peter tijdens mijn hoorzitting naar aanleiding van een geëscaleerde burenruzie. Zijn professionele aanpak en vaardigheid om de overdreven beweringen van de tegenpartij effectief te weerleggen, hebben geleid tot het vervallen van de taakstraf. Wat vooral opviel, was Peter’s vermogen om zich volledig in mijn zaak in te leven en de prettige samenwerking die we hadden. Zijn zorgvuldige voorbereiding en empathische benadering verdienen alle lof. Hoewel ik hoop nooit meer een dergelijk proces te hoeven doorlopen, kan iedereen in zo’n situatie terechtkomen. In dat geval is Peter zonder twijfel de aangewezen persoon om bijstand te verlenen. Kortom, zijn deskundigheid en toewijding maken hem een absolute aanrader voor iedereen die juridische bijstand nodig heeft.

 2. V. C

  Goedemorgen allemaal,

  Eind maart kregen wij(mijn vriend en ik) problemen met een van de buren. Dit gebeurt altijd wanneer je geen tijd meer hebt om een advocaat te zoeken…vrijdagmiddag 16:00 uur.
  Veel advocaten adverteren met 24/7 bereikbaar en beschikbaar zijn maar ik heb er een stuk of 15 rondom Utrecht maar geen een beschikbaar.
  Omdat mijn vriend aangehouden was moest ik hoe dan ook een advocaat vinden dus zaterdagochtend een nieuwe poging en doen kwam ik bij Peter. Hij heeft mij alle vervolgstappen uitgelegd en heeft mij gerustgesteld over de zaak.
  Wij hadden een advocaat gekregen van de staat, maar wij hebben voor Peter gekozen.
  De beste beslissing ooit want heel snel heeft hij voor ons de zaak opgelost. Ik vond het best jammer dat de zaak zo snel opgelost is want het contact met hem was zeer prettig, positief en ik heb nog een paar dingen kunnen leren. Peter ik zal dit nummer niet meer uit mijn telefoon verwijderen. Ik hoop je niet meer nodig te hebben als advocaat maar als mens hoop ik je nog eens tegen te komen. Heel veel dank en je engels is perfect!!!!

 3. R

  Ik heb Meester Hermens benaderd om mij te vertegenwoordigen in een eenvoudige mishandelingszaak.
  Ik werd er ten onrechte van verdacht iemand te hebben mishandeld. Hoewel ik wel een klap had uitgedeeld was dat nadat mijn vrouw werd aangevallen en ik een schop en klap kreeg. Drie verklaringen (onder invloed afgelegd) tegen mij die het deden lijken dat ik uit het niets iemand zwaar had mishandeld . Daar sta je dan, aangeklaagd !!
  Uitstekende ervaring opgedaan met een zeer bekwame advocaat. Weet tot in detail waar je als verdachte op moet letten. Deze begeleiding heeft ertoe geleid dat de officier van justitie tijdens het proces van standpunt is gedraaid en vrijspraak heeft geeist, hetgeen de rechter heeft overgenomen .
  Tip voor toekomstige cliënten: luister goed naar meester Hermens om je zodoende voor te bereiden op een eventueel proces . De kunst is om je niet te laten leiden door emoties en bijzaken te scheiden van hoofdzaken. Meester Hermens is daar absoluut een topper in. En belangrijk ook: heel goed bereikbaar voor juridisch advies, wanneer je het moeilijk hebt.

 4. P S

  Hallo,
  Er is aamgifte tegen mij gedaan wegens mishandeling.
  Ik heb de aangever na twee keer te zijn beledigd een duw gegeven. Ik wilde dat hij uit mijn buurt ging. Ik voelde mij naast beledigd ook bedreigd omdat hij boos heel dicht bij mij kwam staan. Tijdens de duw zette hij gelijk zijn nagels in mijn gezicht waarop ik mij heb verdedigd.er ontstond een kort handgemeen tussen ons beiden. Ik wilde dat het stopte en heb hem tegen een ruit geplaatst. De kroegeigenaar heeft ons uit elkaar gehaald waarop de aangever mij weer aanviel en mij sloeg en schopte. Tevens heeft hij mij bril kapot gemaakt. Ik hebij weer moeten verdedigen om vervolgens weer uit elkaar te worden gehaald. Ik ben toen naar de taxi gelopen met de eigenaar van de kroeg waarop hij riep” kom dan” , ” vermoord me dan”. Ik ben hierop de taxi ingestspt.
  Ik ben nu bang voor vervolging aangezien ik ook geslagen heb. Tevens ben ik in het verleden wel zelf fout geweest in 2 zakenishandeling.
  Kunt u misschien zeggen wat mijn kansen zijn?
  Gr

  1. Hermens Advocatuur

   Geachte heer,

   dank voor uw bericht en vraag. Het is echt heel begrijpelijk dat u vraagt wat uw kansen zijn. Zonder een dossier kunnen we die vraag nu nog niet beantwoorden. Het is allemaal afhankelijk wat er in het dossier zit.

   Bent u al als verdachte gehoord? Zo ja, wanneer?

   Het kan in ieder geval best een lange tijd duren voordat het openbaar ministerie (OM) overgaat tot vervolging.

   Laat het ons weten zodra het OM en/of politie iets van zich horen. Dan kunnen we u verder helpen.

   Met vriendelijke groet,

   Peter Hermens advocaat.

 5. Ja

  We hadden Peter gevraagd mijn broer voor te bereiden op zijn verhoor. Wel even getwijfeld, omdat we 250 euro zonder btw. best veel geld vonden. Maar gelukkig nam hij goed de tijd. Heeft mijn broer op alles voorbereid. Dit heeft geholpen. Nu een sepot. We zijn heel blij.

 6. B

  Top advocaat! Zeer goed in omgang met de cliënt en draagt heel veel kennis met zich mee. Een betere advocaat kon ik niet wensen!

 7. D.W.

  ”Van mijn keuze voor Peter heb ik geen seconde spijt van gehad”

  “Zelf heb ik een heel vervelende jongen een tik verkocht en wilde hierdoor niet in de problemen raken. Het is voor het eerst geweest in mijn leven dat ik iemand geslagen heb. Na wat Google-en vond ik een aantal advocaten aan wie ik mijn zaak wel wilde toevertrouwen. Peter stak er echter met kop en schouders bovenuit. Aangezien ik in Amsterdam woon heb ik de reisafstand dan maar ook meteen voor lief genomen. Ik wilde ‘no nonsense’ het beste advies. Van mijn keuze voor Peter heb ik geen seconde spijt van gehad. Peter heb ikzelf ervaren al open, empathisch, vakkundig, gepassioneerd, begripvol, correct en oprecht betrokken. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik de vertaalslag op een correcte manier heb kunnen maken naar de justitiële wereld en mijn eigen verhaal op natuurlijke wijze verteld heb aan de rechter. Maatwerk dus. Hij heeft mij geen seconde het gevoel gegeven om beter te worden van mijn problemen. Ik geloof dat hij er is om het beste advies te geven en knokt mee voor het best haalbare resultaat. Dankzij Peter is het een voorwaardelijke en kleine geldboete geworden, dat staat voor mij vast.

 8. Dennis De J

  Echt Peter, bedankt man!

  Mensen, ga ech niet zonder een advocaat naar de politie. Kost je misschien een paar centen. Achteraf bij mij het beste dat ik had kunnen doen.

 9. K

  ☆☆☆☆☆
  Ik werd verdacht van een mishandeling en moest voor een zitting verschijnen. Eerder nooit in aanraking geweest met justitie dus wat stond mij te wachten?, hoe ging het allemaal in zijn werk? Ik heb contact opgenomen met Peter en wat was dit een geruststelling. Hij heeft mij alles in “jip en janneke” taal uitgelegd, zoveel mogelijk uit handen genomen en mij voorbereid voor wat ik kon gaan verwachten. Wat ik ook heel prettig vind is dat er vooraf transparant en eerlijk over de kosten wordt gesproken. Je komt zo niet voor verrassingen te staan. De dag van de zitting was ik erg zenuwachtig en heeft Peter mij gerustgesteld. Het goede nieuws, de zaak is geseponeerd. Mocht je in een situatie zitten waarbij je een advocaat nodig heb kan ik zeker Peter aanraden.

 10. J. L

  Op 1 oktober moest ik voorkomen bij de OVJ. Ik had m’n een klap verkocht nadat ik erachter was gekomen dat zij van 90 jarige tante al haar geld had gestolen.

  Ik was inmiddels opgehaald voor deze mishandeling en bekende.. Doe het nooit meer eerst mijn Advocaat bellen.

  Ik ben alsnog bij gestaan door Peter Hermens.
  Hij heeft met het proces besproken voorafgaand. SPREEKT DUIDELIJK EN IS EERLIJK..
  Hij komt zijn afspraken na en ook geen verrassingen met duren kosten e.d.

 11. m.p

  Ik had Peter Hermens gevraagd mij bij te helpen bij een zware mishandelingzaak. Had meteen een goed gevoel. Was terecht. Heeft hard voor me geknokt bij de rechter. Peter is erg goed in zijn vak.

 12. Sj

  Peter Hermens, een toffe man die als advocaat precies doet wat je van een advocaat verwacht.

  Hij heeft mij in het beginstadium al goed geadviseerd wat positief werkte in mijn rechtszaak.

  En tijdens de zitting merkte ik ook dat meneer Hermens goed voor mij opkwam tegenover de officier van justitie.

  1. Hermens Advocatuur

   Geachte,

   fijn dat u tevreden bent. Daar doen we het voor!

   Met vriendelijke groet,

   Peter Hermens
   Advocaat

 13. K. den T

  Eind oktober moet ik komen voor een om zitting voor een vechtpartij in augustus 2018, mijn minderjarige dochter was geslagen door een vrouw van 24 waarna ik een gesprek wilde aangaan met de dader. Echter liet zij 2 vriendinnen tussen ons komen die mij beetje bij beetje dmv kleine duwtjes 10 tallen meters nar achter “dwongen” uiteindelijk escaleerde dit doordat ik mij in het nauw gedreven voelde en heb ik 1 van hen geslagen met als gevolg dat er chaos bestond en er 2 aan me gingen trekken en 1 me aan ’n har trok. Ik ben om me heen gaan slaan om los te komen en daarna was het voorbij en stond ik weer alleen. Uiteindelijk bleken ze beiden aangifte te hebben gedaan en heb ik mijn kant vh verhaal verteld bij de politie. Nu moet ik dus naar een om zitting. Wat kan ik verwachten en hoe gaat dat in zijn werk? In de uitnodiging staat dat ze ij een geldboete of taakstraf gaan opleggen. Is zo een gesprek 1 op 1 of voor de rechter? En heb ik een advocaat nodig? Dat zou dan pro deo moeten want financiele middelen heb ik niet

  1. Reactie: Hermens Van Spanje Advocaten

   Geachte,

   In de uitnodiging staat inderdaad dat de officier van justitie voornemens is een strafbeschikking uit te vaardigen. Dat wil echter nog niet zeggen dat de officier van justitie ook tot een bewezenverklaring hoeft te komen. Met andere woorden, het is nog steeds mogelijk dat uw zaak wordt geseponeerd. Om die reden en ook andere redenen is het belangrijk dat een advocaat met u mee gaat naar die OM zitting. Wij staan ook verdachten ook pro-deo bij. Neem maandagochtend even contact met ons op. U kunt ons bereiken op 0353038110. Wij helpen u graag.

   Wij hebben hier nog wat extra uitleg over die OM zitting: https://www.problemenmetjustitie.nl/onderwerpen/om-zitting/

   Met vriendelijke groet,

   Hermens Van Spanje Advocaten
   http://www.hermensvanspanje.nl/

 14. S

  Goedendag,

  Ik heb helaas een art van bet centrale huisartsenpost een klap gegeven doordat ik zo boos werd toen ik heel lang moest wachten ‘ s nachts en er totaal geen andere artsen waren.
  Ik heb een verklaring afgegeven en heb een paar uurtjes doorgebracht op het politie bureau. Ik werd met de mededeling naar huis gestuurd en dat ik het binnen 14 dagen zou horen.

  Wat kan ik verder verwachten, ik heb in het verleden nog nooit zo iets gehad en heb in mijn verklaring duidelijk aangegeveb dat ik er heel erg spijt van heb van wat ik heb gedaan.

  Tevens heb ik ook een excuus brief gestuurd naar de chp.

  1. Reactie: Hermens Van Spanje Advocaten

   Geachte,

   binnen de artsenwereld is het gebruikelijk dat er aangifte wordt gedaan wanneer er sprake is van geweld. Het openbaar ministerie gaat meestal ook over tot vervolging. Wat u kunt verwachten is, helaas, een oproep voor een OM zitting of een dagvaarding voor de politierechter. Als hiervan sprake is, is het verstandig zo snel mogelijk contact op te nemen met een advocaat om zo de verdere stappen te bespreken. Als wij iets u voor u kunnen doen, horen wij dat vanzelfsprekend graag.

   Met vriendelijke groet,

   Hermens Van Spanje Advocaten
   https://www.hermensvanspanje.nl/

 15. Reactie: Hermens Van Spanje Advocaten

  Geachte,

  wat een vervelende situatie voor u. Als u werd aangevallen heeft u het recht zich te verdedigen. Dit noemt men in juridische termen noodweer. Om dit te kunnen laten slagen zijn er een aantal voorwaarden waar uw zaak aan moet voldoen. Het is verstandig een advocaat in de arm te nemen, zodat u goed wordt bijgestaan. Heb dus voor de zitting overleg met de advocaat om zo ook te bespreken of uw man een getuigenverklaring moet afleggen.

  Wanneer moet u voorkomen en waar? Heeft u al een dagvaarding?

  Wij kunnen u bijstaan als u dat wenst?

  U kunt contact met ons opnemen op 0353038110.

  Met vriendelijke groet,

  Hermens Van Spanje Advocaten

 16. J

  Een vriend van mij is door zijn vriendin aangevallen. Hij heeft haar weggeduwd en ze is op grond gevallen. Toen ze opstond begon ze opnieuw. Hij heeft haar toen stevig vast gehouden en gezegd dat ze moest stoppen. Omdat haar kind rondliep is hij in de auto gestapt en naar zijn huis gereden. Zij heeft gelijk fotos gemaakt en op haar facebook dit geplaatst met zijn naam er bij. Ze heeft suiker waardoor elk klein stootje al een blauwe plek opleverd. Die vriend heeft gelijk in de auto politiebureau gebeld en verteld wat er gebeurd is. Zij heeft gelijk aangifte gedaan. Dit alles is 2 mnd terug gebeurd. Hij heeft nu van politie verzoek gekregen om op bureau te komen als verdachte van een kleine mishandeling. In de tussenliggende 2 maanden hebben ze gewoon normaal contact gehad. Zij heeft op straat een doktersverklaring die politie bij zich had getekend terwijl die vriend bij haar in de keuken stond. Ze schrijft intussen de gekste dingen indirect over hem en mij op haar Facebook . Hier heb ik samen met hem aangifte tegen gedaan. Mijn vraag is wat kan er met die vriend gebeuren op het buro en zijn er dingen waar we aan moeten denken?

  1. Reactie: Hermens Van Spanje Advocaten

   Geachte mevrouw,

   Een vervelende situatie voor uw vriend. Indien er aangifte is gedaan dient de politie de persoon tegen wie aangifte is gedaan als verdachte te horen. Hier kan, zoals u zich afvraagt, niets geks gebeuren. Uit uw verhaal begrijp ik dat uw vriend als eerste is aangevallen. Dit impliceert dat uw vriend een beroep doet op noodweer, namelijk het recht om zich te verdedigen. Het is belangrijk dat uw vriend dit goed gaat uitleggen. Indien er namelijk een succesvol beroep wordt gedaan op noodweer, kan uw vriend hier niet voor worden bestraft.

   Mochten wij nog iets voor u kunnen doen, dan horen wij dat vanzelfsprekend graag. Dit geldt ook voor het geval dat het openbaar ministerie op enig moment van plan is uw vriend verder te gaan vervolgen.

   Met vriendelijke groet,

   Hermens Van Spanje Advocaten
   http://www.hermensvanspanje.nl/

 17. Me

  Goeiemorgen,

  Volgende maand moet hij voorkomen. Hij zit niet vast.

  Dus mijn vriend zou zoiets in het verleden al een keer of meerdere keren gedaan hebben?
  De rechter neemt dat dus ook mee in zijn besluit zeg maar.
  Hij wilt dat alleen zijn vader met iemand van de reclassering gaat praten en verder niemand anders.

 18. Me

  Hallo,
  Mijn vriend is verdachte van eenvoudige mishandeling van een verkeersregelaar. Het slachtoffer heeft gekneusde ribben opgelopen en kleren zijn kapot. Hij zit nu ziek thuis . Slachtoffer heeft een getuige. Mijn vriend heeft een brief van de reclassering gekregen en krijgt een gedragsanalyse. In het verleden heeft hij uitspraken tegen de politie gedaan en aangiftes gedaan. Vandaar misschien gedragsanalyse?! Hij moet voorkomen bij de politierechter. Wat voor straf zou hij kunnen krijgen?
  Alvast bedankt.

  1. Reactie: Hermens Van Spanje Advocaten

   Een goedemiddag.

   Laat ik beginnen met uw laatste vraag. De rechter heeft in Nederland grote vrijheid bij het bepalen van de straf. Er zijn wel richtlijnen waar rechters zich geregeld aan houden. Dat uw vriend echter veroordeeld wordt is nog helemaal niet zeker, ook niet wanneer het vermeende slachtoffer een getuige heeft. Het is namelijk mogelijk dat de verklaring van het vermeende slachtoffer ongeloofwaardig of onbetrouwbaar is. Hetzelfde zou kunnen gelden voor de verklaring van de getuige. Dit is sterk afhankelijk van de inhoud van het dossier. Wanneer moet uw vriend voorkomen? Zit hij vast voor die mishandeling.

   Een gedragskundig onderzoek wordt vaak bevolen wanneer er sprake is, van wij juristen noemen, recidive. Dat wil zeggen dat iemand in het verleden soortgelijke feiten gepleegd heeft.

   Mocht u nog behoefte hebben aan overleg, dan horen wij het graag. Wij zijn te bereiken op 035-3038110.

   Met vriendelijke groet,

   Peter Hermens
   Hermens Van Spanje Advocaten

 19. Ria verhagen

  Oke als het nodig is neem ik contact op gisteren heeft de politie gebeld en het is nu naar de officier van justitie, die gaan het verder bekijken de politie zei dat het geen zwaar delict is, en daar ben ik niet blij mee want als ik ze tegen komt en ze heeft weer een kort lontje , wat dan , een mes ?…? Dank u voor u bericht mischien is het niet nodig en komt het voor mij goed zo niet neem ik contact met U op

  Gr mevr Verhagen

 20. hermensvanspanje

  Geachte mevrouw,

  ik heb nog wat meer informatie nodig om uw vraag te kunnen beantwoorden;

  – wanneer bent u mishandeld?
  – heeft u aangifte gedaan? Zo ja, wanneer heeft u gedaan?
  – bent u mishandeld in de sportschool?
  – is de doktersverklaring opgemaakt kort na de mishandeling?

  Ik hoor graag van u.

  Met vriendelijke groet,

  Peter Hermens
  Advocaat bij Hermens Van Spanje Advocaten

  1. Ria verhagen

   Het is 24 aug gebeurd om 18.30. Ben daarna direct bij de politie aangifte gaan , doen , ik ben nadat ik bij de politie naar de huisartsenpraktijk gebeld en daar kon ik op 20.30 terecht , ben er geweest , en die dokter zag een zwelling op mijn. Wang , maar die dokter was niet van plan om een rapport op te maken ik had pijn in mijn schouder , hij heeft er niet naar gekeken , ben dus die andere dag naar de huisarts gegaan , mijn eigen huisarts was op vakantie, dus naar de plaatsvervangende , ik had heel da nacht niet geslapen i.v. M. Hoofdpijn , en pijn in mijn schouder, de dokter vertelde dat ik een milde hersenschudding had , en omdat ik 2 jaar geleden een froze Sholder had , ik vertelde dat ze mij met haar telefoon naar mij gegooid had , omdat een vrouw er tussen was gesprongen , wie dat was weet ik niet , en omdat ik weg liep naar de eigenaar van de sportschool, zij dus achter mij aan wilde komen , gooide ze dus de tel . Boven op mijn schouder , de dokter zei ik kan u 80% zeggen dat het een slijmbeurs wordt , omdat ik 2 jaar geleden die froze sholder had , ik vertelde opveren die arts van de hap , en deze dokter zei , ik weet het ze hebben geen zin om er een rapport van te maken , hij deed dat dus wel ik ben maandag , naar mijn eigen huisarts gegaan en heb een verklaring van die andere arts gevraagd dat is uit geprint , en ik kreeg een verwijzing voor de fysio , ben die zelfde dag ( maandag ) nog naar het bureau gegaan en deze papieren afgeven ,die zelfde avond ben ik weer wezen sporten , maar zei was er niet ik heb tegen de eigenaar gezegd dat dit niet kan je heb toch huisregels , en die heeft zei geschonden , maar de eigenaar denkt alleen maar om de centen , ik zei dat het voor mij een onveilige situatie is en ook voor de mensen die het gezien ,heeft , en die mensen heb ik gesproken maar er is er niet 1 bij die wil getuigen , ja dat is Nederland , want zei is donker en komt uit kaap verdie , en ik vermoed dat ze bang zijn voor haar dus ik voel mij weer het slachtoffer omdat de eigenaar haar niet de toegang ontzegt is , nou dat is het heb nu 2 mensen die kunnen bewijzen dat ze die avond bedreigend naar mij over kwam en dat ze had gezegd valdood 3 x ,

 21. Monique

  Hoi hoi
  Mijn zoon van 15 moet morgen bij de politie komen omdat er aangifte tegen hem is gedaan.
  De volwassen man is kwaad op mijn zoon afgelopen en hij ging met zijn hoofd tegen het hoofd van mijn zoon aanstaan. Mijn zoon was toen nog 14 jaar. Mijn zoon heeft hem hard van zich afgeduwd waarop hij dus nu aangifte heeft geen tegen mijn zoon .
  Wat moet ik nu doen?
  Gr Monique ui Zwolle

Plaats hier een openbare vraag of reactie