Zware mishandeling

Wat is zware mishandeling?

Bij een zware mishandeling is er sprake van heftiger letsel dan bij een ‘normale’ mishandeling. De wet geeft geen exacte definitie, maar geeft wel enkele voorbeelden. Wanneer iemand zodanig is mishandeld dat er geen zicht meer is op volledig herstel, dan is er bijvoorbeeld sprake van zware mishandeling. Hetzelfde geldt wanneer iemand door een mishandeling zijn of haar beroep niet meer kan uitoefenen.

Ik word verdacht van zware mishandeling. Wat nu?

Aangezien de wet geen specifieke definitie geeft, is er in de rechtszaal veel over dit onderwerp te doen. Levert een gebroken oogkas, neus of kaak een zware mishandeling op? Of wat te denken van een gebroken been? Er kan veel winst voor u worden behaald wanneer hier goed en stevig verweer op wordt gevoerd. Zie hier voor een voorbeeld uit de praktijk.

Welke straf kan worden opgelegd?

De maximale straf die op zware mishandeling staat, is acht jaar gevangenisstraf of een geldboete van € 82.000,-. Indien het geweld gericht was tegen een politieagent, professionele hulpverlener (ambulancebroeder, brandweerman) of een functionaris in het openbaar vervoer (buschauffeur, conducteur), werkt dit strafverzwarend. Met de juiste verdediging zal de maximale straf nooit worden opgelegd. Neem contact met ons op zodat wij samen naar de best mogelijke oplossing kunnen zoeken: 035-3038110.

Wat is zware mishandeling - Problemen met justitie

One Comment

 1. E.S.

  De professionaliteit en deskundigheid van Hermens Van Spanje advocaten is het eerste wat ons opviel.

  De heer Hermens heeft mijn broer in een complexe zaak zeer goed bijgestaan.

  Hij adviseert op basis van de voorliggende situatie, gegevens en jurisprudentie.

  De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van 4 jaar.

  Het vonnis was 1 jaar.
  Naar onze mening is de rechtbank tot deze uitspraak gekomen door het diepgaand bestuderen van het dossier door de heer Hermens en de strijdvaardige houding van de heer Hermens bij de rechter.

  Daarnaast heeft hij ook aandacht voor de persoonlijke kant van de cliënt en toont zij zich een betrokken advocaat. Met enige regelmaat werd mijn broer bezocht en werd ik uitgenodigd op kantoor om nieuwe ontwikkelingen te bespreken of de stand van zaken door te nemen. Je hebt als cliënt echt het gevoel dat je serieus wordt genomen.

  Hij is een bijzonder prettig en benaderbare advocaat en is zijn tarief mee dan waard!
  Wij kunnen dit advocatenkantoor bij iedereen met een juridische kwestie van harte aanbevelen!

Plaats hier een openbare vraag of reactie