Verlaten van een plaats ongeval

Ik word verdacht van het verlaten van een plaats ongeval. Wat nu?

De advocaten van ons kantoor gebruiken geen typische advocatentaal met veel moeilijke woorden. Wij willen verdachten zo goed mogelijk bijstaan en zo goed mogelijk van informatie voorzien. U krijgt bij ons meteen advies.

 

Als verdachte van het verlaten van een plaats ongeval, kunnen er een paar dingen gebeuren;

 

 • Het is mogelijk dat u een uitnodiging heeft ontvangen voor verhoor. Doe uzelf het plezier niet te makkelijk te denken over dit verhoor. Er worden in Nederland nog steeds vele mensen veroordeeld alleen op wat ze tegen de politie gezegd hebben. Heb dus vóór dit verhoor overleg met een goede advocaat. Die advocaat zal een advies geven wat het meest verstandig is: zwijgen tijdens het verhoor of een inhoudelijke verklaring afleggen. Neem ook een advocaat mee naar het verhoor. Het kan het verschil maken tussen een vrijspraak of veroordeling.
 • Indien u een dagvaarding of een uitnodiging voor een OM zitting heeft ontvangen, wil dat zeggen dat justitie van mening is dat er genoeg bewijs tegen u ligt voor een veroordeling. Het is dus tijd tegengas te geven en het gevecht met justitie aan te gaan.
 • U kunt een strafbeschikking krijgen. Dit wilt niets anders zeggen dat u een brief krijgt waarin staat dat u een geldboete moet betalen Wij adviseren een dergelijke strafbeschikking niet te accepteren en in verzet te gaan. Dit laatste kunnen wij natuurlijk ook voor u doen. Als u in verzet gaat, wil dit zeggen dat uw zaak altijd wordt voorgelegd aan een rechter. En dat is altijd beter.

Wat kunnen wij voor u doen?

 • Als u telefonisch contact met ons opneemt, krijgt u meteen strafrechtadvocaat Peter Hermens aan de lijn. Wilt u liever worden teruggebeld? Geen probleem. Vul dan het online contactformulier dat op deze site staat. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.
 •  Wij garanderen de beste verdediging en werken als volgt;
 1. Het allerbelangrijkste dat er in het begin gedaan moet worden, is het krijgen van het dossier. Onze cliënten krijgen van ons altijd het hele dossier. Nadat we allebei het dossier hebben gelezen, wordt een afspraak ingepland om het dossier te bespreken. Meestal doen we zo’n bespreking op kantoor, maar het kan ook telefonisch.
 2. Indien onze cliënten gedetineerd zijn, komen we regelmatig langs.
 3. De strategie wordt altijd samen met de cliënt bepaald. Het voeren van de verdediging doe je namelijk samen.
 4. Onze cliënten worden zo snel mogelijk in kennis gesteld van nieuwe ontwikkelingen in hun zaak.
 5. Pro-deo is mogelijk, maar is natuurlijk altijd afhankelijk van uw inkomen.
 6. Wij staan in heel Nederland onze cliënten bij.

Wat is het verlaten van een plaats ongeval?

Het verlaten van een plaats ongeval is opgenomen in artikel 7 van de Wegenverkeerswet. Het idee achter dit artikel is het beschermen van verkeersveiligheid en het mogelijk kunnen maken van het aansprakelijk stellen. De wet stelt als eis dat iedereen die betrokken is bij een verkeersongeval, die plek niet mag verlaten. Maar ja, wanneer is iemand betrokken bij een verkeersongeval? Een bijrijder van een auto kan in de regel niet als betrokken bij een verkeersongeval worden gezien.  Hier bestaat een uitzondering op. Daar is sprake van wanneer het ongeluk door een handeling van de bijrijder is veroorzaakt.

 

Er zijn twee opties die ervoor kunnen zorgen dat iemand die betrokken is bij een verkeersongeval geen enkele straf krijgt;

 

 1. Wanneer de veroorzaker van het ongeval zichzelf (en het voertuig) voldoende bekend maakt aan degene die schade geleden heeft.
 2. Wanneer de veroorzaker van het ongeval zich binnen 12 uur uit zichzelf meldt bij de politie.

Welke straf kan er worden opgelegd?

Als er voldoende bewijs is, is de maximumstraf 3 maanden gevangenisstraf. De hoogte van de straf is altijd afhankelijk van de specifieke omstandigheden van het geval. Er wordt altijd gekeken naar de reden dat het strafbare feit is gepleegd en naar de persoon van de verdachte. Dat wil zeggen dat geen enkele zaak hetzelfde is.

 

Voorlopige hechtenis zal in de regel niet voor het verlaten van een plaats ongeval worden toegepast.

 

Plaats hier een openbare vraag of reactie