Bedreiging

Wat is bedreiging?

Een bedreiging kan mondeling, schriftelijk of door een handeling plaatsvinden. Er kan met veel worden gedreigd: met brandstichting, moord, gijzeling, verkrachting, etc. Om te kunnen spreken van een bedreiging is het noodzakelijk dat die zodanig is geweest dat bij de bedreigde een redelijke vrees kon ontstaan dat hetgeen waarmee gedreigd werd, ook zou worden uitgevoerd.

Ik word verdacht van bedreiging. Wat nu?


1: Met enige regelmaat kunnen de ten laste gelegde bedreigingen op meerdere manieren worden geïnterpreteerd. Een goed voorbeeld is ‘ik krijg je nog wel’. In veel gevallen is dit onvoldoende specifiek om te kunnen stellen dat er gedreigd wordt met moord, doodslag of een zware mishandeling. U dient in dat geval te worden vrijgesproken.

2: De laatste jaren komen wij steeds meer bedreigingen op tenlasteleggingen tegen die op het internet zouden zijn gepleegd. Hieronder vallen bijvoorbeeld het bedreigen van een politicus, van een bekende Nederlander of van een willekeurig persoon op Twitter of Facebook. Ook hier zal er gekeken moeten worden naar wat er precies gezegd is. Dan pas komt u erachter of de uiting gekwalificeerd kan worden als een strafrechtelijke bedreiging.

3: Soms wordt een bedreiging geuit tijdens een ruzie. In dat geval kan er goed worden betoogd dat het alleen maar een uiting was van onmacht en woede en geen bedreiging.

Welke straf kan worden opgelegd?


De maximale straf, is twee jaar gevangenisstraf of een geldboete van € 20.500,-. Met de juiste verdediging zal de maximale straf nooit opgelegd worden. Heeft u een dagvaarding ontvangen? Of een uitnodiging voor verhoor? Neem contact op met een gespecialiseerde advocaat. Wij zijn bereikbaar op 035-3038110. U kunt ook ons online contactformulier invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Wat is bedreiging - Problemen met justitie

 

2 Comments

  1. R.m taskin

    Ben 8 jaar geleden bedreigd toen kreeg ze contact verbod.poosje niks van ze gehoord nu begint het weer.via sms .Heb het bewaard het gesprek.wat kan ik nu tegen doen.

Plaats hier een openbare vraag of reactie