Drugshandel

Een duidelijke uitleg van drugshandel

De advocaten van ons kantoor gebruiken geen typische advocatentaal met veel moeilijke woorden. Wij staan alleen verdachten bij.

 

Bij ons krijgt u een duidelijke uitleg. Niemand wil in een strafzaak verwikkeld raken. Als dat toch gebeurt, wilt u bij het verwijt van drugshandel de beste hulp. Deskundig. U zoekt een advocaat die het strafrechtelijke proces kent als zijn broekzak. Die het dossier tot op de bodem uitspit. Een creatieve oplossing bedenkt. U wilt de beste hulp.

Wat is drugshandel?

Het handelen in drugs die niet bestemd zijn voor geneeskundige of wetenschappelijke doeleinden is verboden. Artikel 2 onder B van de Opiumwet stelt het verkopen, afleveren en verstrekken van harddrugs strafbaar. Artikel 3 onder B van de Opiumwet stelt vervolgens het verkopen, afleveren en verstrekken van softdrugs strafbaar.

 

Onder het verkopen van drugs moet worden verstaan het sluiten van een deal. Ruilen kan hier ook onder vallen. Het afleveren van drugs ziet op het feitelijk overbrengen van de drugs naar aanleiding van een deal. Onder verstrekken valt iedere vorm van het feitelijk ter beschikking stellen van drugs, ongeacht om welke reden dit gebeurt. Een verzamelnaam voor het verkopen, afleveren en verstrekken van drugs is dus ‘drugshandel’.

Verdacht van drugshandel. Wat nu?

Als u verdachte bent, kunnen er een paar dingen gebeuren;

 

 • Het is mogelijk dat u een uitnodiging heeft ontvangen voor verhoor. De politie wil u dus als verdachte horen. Het kan zijn zijn dat u een brief van de politie heeft gehad. Het kan ook zijn dat de politie telefonisch contact met u heeft opgenomen. Denk niet te makkelijk over dit verhoor. Denk dus niet dat u het de politie wel even zult uitleggen. Er worden in Nederland nog steeds veel mensen veroordeeld alleen op basis van wat ze tegen de politie gezegd hebben. Heb dus vóór dit verhoor overleg met een goede advocaat. Die advocaat zal een advies geven wat het meest verstandig is. Het kan het verschil maken tussen een vrijspraak of veroordeling.
 • Aangezien drugshandel als een ernstig misdrijf wordt gezien, gaat justitie meestal over tot aanhouding van de verdachte en niet eerst over tot uitnodiging van een verhoor. Dat wil dus zeggen dat de verdachte niet eerst wordt uitgenodigd voor een verhoor. De verdachte wordt in voorlopige hechtenis geplaatst. Lees hier meer over de voorlopige hechtenis.
 • Als u een dagvaarding heeft ontvangen, wil dat zeggen dat justitie van mening is dat er genoeg bewijs tegen u ligt voor een veroordeling. Het is dus tijd tegengas te geven en het gevecht met justitie aan te gaan. Denk ook hier niet dat het verstandig is hier alleen naar toe te gaan. U maakt het justitie anders te makkelijk u te veroordelen.

Wat kunnen wij voor u doen?

 • Ons kantoor is gespecialiseerd in het strafrecht. Onze advocaten hebben jarenlange ervaring wanneer het gaat om het bijstaan van cliënten die worden verdacht van drugshandel.
 • Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer is 0683568246. Dan krijgt u krijgt meteen strafrechtadvocaat en partner van kantoor Peter Hermens aan de lijn. U hoeft uw verhaal dus niet eerst aan een secretaresse uit te leggen. Dit eerste telefoongesprek is altijd gratis.
 • U kunt ook het online contactformulier invullen dat op deze site staat. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.
 • Bij delicten zoals het handelen in drugs geven wij vaak de voorkeur aan een gesprek bij ons op kantoor. Dat wil zeggen na het eerste telefoongesprek. Wij hebben twee bezoeklocaties waar u kunt langskomen; Rotterdam en Maastricht.
 • Het is natuurlijk ook mogelijk dat u deze pagina leest, omdat uw partnerfamilielid of goede vriend is aangehouden voor drugshandel en op dit moment vastzit. Mocht dit het geval zijn, kunt u natuurlijk ook gewoon contact met ons opnemen.

Hoe werken wij?

 •  Wij garanderen de beste verdediging en werken als volgt;
 1. Het allerbelangrijkste is het krijgen van het dossier. Onze cliënten krijgen van ons altijd het hele dossier. Nadat we allebei het dossier hebben gelezen, wordt een afspraak ingepland om het dossier te bespreken. Meestal doen we zo’n bespreking op kantoor, maar het kan ook telefonisch of via skype. Als onze cliënt gedetineerd is, doen we de besprekingen vanzelfsprekend in de PI.
 2. Indien onze cliënten gedetineerd zijn, komen we regelmatig langs in de PI.
 3. De strategie wordt altijd samen met de cliënt bepaald. Het voeren van de verdediging doe je namelijk samen.
 4. Onze cliënten worden zo snel mogelijk in kennis gesteld van nieuwe ontwikkelingen in hun zaak.
 5. Pro-deo is mogelijk, maar is natuurlijk altijd afhankelijk van uw inkomen. Het is ook afhankelijk van de drukte in onze praktijk of wij bereid zijn de zaak pro-deo te doen. Als de cliënt gedetineerd is, kan pro-deo bijna altijd.

Ik heb al een advocaat, maar ik ben niet tevreden

Het is belangrijk dat u een goed gevoel heeft bij de advocaat die u nu bijstaat. Of de advocaat die uw partner, ouder, kind of goede vriend nu bijstaat. Als u dat gevoel niet heeft, wordt de verdediging niet goed genoeg gevoerd. Als iemand naar ons overstapt, krijgen wij vaak te horen dat die advocaat slecht bereikbaar is, het dossier niet genoeg kent, net niet creatief genoeg is in het bedenken van oplossingen of dossierstukken niet wilt delen. Dat kan niet de bedoeling zijn.

 

Natuurlijk kunt u naar ons overstappen als u gewoon niet tevreden genoeg bent over uw huidige advocaat. Als u contact met ons opneemt, leggen wij u hoe dit in zijn werk gaat en kijken we of er een wederzijdse klik is. Want ook die wederzijdse klik is heel belangrijk.

Goed om te weten

 • Bij verdenkingen zoals drugshandel, gaat het vaak om langdurige onderzoeken. De verdachten zijn vaak maanden, soms wel jaren in de gaten gehouden door de politie en het openbaar ministerie. De verdachten kunnen getapt zijn. Of dat zij lang zijn geobserveerd. Het is belangrijk na te gaan of dit wel allemaal volgens de regels gegaan is.
 • Bij die langdurige onderzoeken, horen vaak omvangrijke dossiers met veel papier. Het is van groot belang die omvangrijke dossiers goed te lezen. Soms meerdere keren. Om zo het bewijs aan te vechen.
 • Justitie legt vaak beslag op allerlei waardevolle voorwerpen die bij een verdachte zijn aangetroffen. Op horloges, auto’s en zelfs woningen. Als u hier bezwaar tegen wilt maken, kan dat via een aparte prorcedure. Strafrechtjuristen noemen dit een zogenaamde 552a procedure.
 • Vaak wordt een verdachte naast de handel in drugs ook witwassen verweten. Lees hier meer over witwassen.

 

Drugshandel - Problemen met justitie

Plaats hier een openbare vraag of reactie