Plaatsen explosief

Een duidelijke uitleg

De advocaten van ons kantoor gebruiken geen typische advocatentaal met veel moeilijke woorden. Wij staan alleen verdachten bij. Wij staan geen mensen bij die aangifte willen doen of hebben gedaan van het plaatsen van een explosief.

 

Bij ons krijgt u een duidelijke uitleg. Niemand wil in een strafzaak verwikkeld raken. Als dat toch gebeurt, wilt u de beste hulp. Deskundig. U zoekt een advocaat die het strafrechtelijke proces kent als zijn broekzak. Die het dossier tot op de bodem uitspit. Een creatieve oplossing bedenkt. U wilt de beste hulp.

Verdacht van het plaatsen van een explosief. Wat nu?

 • Het is mogelijk dat u een uitnodiging heeft ontvangen voor verhoor. De politie wil u dus als verdachte horen. Het kan zijn zijn dat u een brief van de politie heeft gehad. Het kan ook zijn dat de politie telefonisch contact met u heeft opgenomen. Denk niet te makkelijk over dit verhoor. Denk dus niet dat u het de politie wel even zult uitleggen. Er worden in Nederland nog steeds veel mensen veroordeeld alleen op basis van wat ze tegen de politie gezegd hebben. Heb dus vóór dit verhoor overleg met een goede advocaat. Die advocaat zal een advies geven wat het meest verstandig is. Het kan het verschil maken tussen een vrijspraak of veroordeling.
 • Aangezien het veroorzaken van een explosie door justitie als een zeer ernstig misdrijf wordt gezien, gaat justitie meestal over tot aanhouding van de verdachte en niet eerst over tot uitnodiging van een verhoor. Dat wil dus zeggen dat de verdachte niet eerst wordt uitgenodigd voor een verhoor. De verdachte wordt in voorlopige hechtenis geplaatst. Lees hier meer over de voorlopige hechtenis.
 • Als u een dagvaarding heeft ontvangen, wil dat zeggen dat justitie van mening is dat er genoeg bewijs tegen u ligt voor een veroordeling. Het is dus tijd tegengas te geven en het gevecht met justitie aan te gaan. Denk ook hier niet dat het verstandig is hier alleen naar toe te gaan. Neem een goede advocaat.

Advocaat plaatsen explosief

 • Ons kantoor Zuketto Hermens Advocaten is gespecialiseerd in het strafrecht. Onze advocaten hebben jarenlange ervaring.
 • Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer is 0683568246. Dan krijgt u krijgt meteen strafrechtadvocaat en partner van kantoor Peter Hermens aan de lijn. U hoeft uw verhaal dus niet eerst aan een secretaresse uit te leggen. Dit eerste telefoongesprek is altijd gratis.
 • U kunt ook het online contactformulier invullen dat op deze site staat. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.
 • Bij delicten zoals het plaatsen van een explosief geven wij vaak de voorkeur aan een gesprek bij ons op kantoor. Dat wil zeggen na het eerste telefoongesprek. Wij hebben twee bezoeklocaties waar u kunt langskomen; Rotterdam en Maastricht.
 • Het is natuurlijk ook mogelijk dat u deze pagina leest, omdat uw partner, familielid of goede vriend is aangehouden. Mocht dit het geval zijn, kunt u natuurlijk ook gewoon contact met ons opnemen.

Hoe werken wij?

 •  Wij garanderen de beste verdediging en werken als volgt;
 1. Het allerbelangrijkste is het krijgen van het dossier. Onze cliënten krijgen van ons altijd het hele dossier. Nadat we allebei het dossier hebben gelezen, wordt een afspraak ingepland om het dossier te bespreken. Meestal doen we zo’n bespreking op kantoor, maar het kan ook telefonisch of via skype. Als onze cliënt gedetineerd is, doen we de besprekingen vanzelfsprekend in de PI.
 2. Indien onze cliënten gedetineerd zijn, komen we regelmatig langs in de PI.
 3. De strategie wordt altijd samen met de cliënt bepaald. Het voeren van de verdediging doe je namelijk samen.
 4. Onze cliënten worden zo snel mogelijk in kennis gesteld van nieuwe ontwikkelingen in hun zaak.
 5. Pro-deo is mogelijk, maar is natuurlijk altijd afhankelijk van uw inkomen. Als de cliënt gedetineerd is, kan pro-deo bijna altijd.

Wat is het juridische etiket?

Het plaatsen van een explosief gaat vaak gepaard met een ontploffing. Als hier sprake van is, dan valt het onder artikel 157 van het wetboek van strafrecht. Daarmee is het een misdrijf tegen de algemene veiligheid van personen en/of goederen in gevaar wordt gebracht waar lange gevangenisstraffen voor kunnen worden opgelegd.

Goed om te weten

 • Er is sinds 2022 veel maatschappelijke aandacht voor het plaatsen van explosieven. Er wordt veel over gepubliceerd in de media. In de praktijk zien wij dan ook dat dit als een zeer ernstig feit wordt gezien door het OM en rechters.
 • Het veroorzaken van een explosie gebeurt niet altijd met een handgranaat of ander materiaal waar het bijvoorbeeld het leger gebruik van maakt. Het kan ook gebeuren met zwaar vuurwerk zoals Cobra’s.
 • Voor de strafzaak is het allereerst van belang of justitie voldoende bewijs heeft voor de betrokkenheid van de verdachte. Dit moet altijd worden beoordeeld op basis van het dossier. Zo moet er worden gekeken naar wat getuigen hebben gezien, wat er bijvoorbeeld op camerabeelden te zien is etc. Een advocaat moet veel tijd steken in het beoordelen van het bewijs. Als hier kansen liggen, moet een advocaat hier verweren op maken.
 • Mocht het zo zijn dat er genoeg bewijs tegen de verdachte ligt, dan gaat het natuurlijk om de hoogte van de straf. Die is afhankelijk van veel factoren; de persoon van de verdachte, de reden dat hij het gedaan heeft de schade aan het pand, of er mensen gewond zijn geraakt, of mensen (tijdelijk) hebben moeten verhuizen ect. We zien dat er ook vaak een onderzoek naar de persoon van de verdachte wordt gedaan. Dat wil zeggen dat de verdachte dan psychisch wordt onderzocht.
 • Mogelijke slachtoffers kunnen haar schade ook proberen te verhalen op de verdachte. Dat kan vanzelfsprekend alleen als de verdachte ook daadwerkelijk wordt veroordeeld.
 • Met enige regelmaat hebben de verdachten in dit soort zaken een jonge leeftijd. Als de verdachte tussen 18 en 23 jaar oud is, zal ook de vraag aan de orde zijn of hij moet worden berecht volgens het jeugdstrafrecht of het volwassenenstrafrecht.

Een reactie

 1. A W

  Ondanks de toegewezen pro deo advocaat ben ik googelend op zoek geweest naar een gespecialiseerde strafrecht advocaat om mijn zoon vakkundig bij te staan.

  Zuketto Advocaten trok mijn aandacht. De info op de website, is meer dan mooi omschreven en heb ik gedurende het traject oprecht mogen ondervinden.

  Als moeder zijnde staat de wereld op je kop zodra jou zoiets overkomt. Mijn zoon werd verdacht van een ernstig misdrijf en tuurlijk moet hij daarvoor gestraft worden. Maar een advocaat aan zijn zij met specialistische kennis was in deze niet overbodig.

  Na het kennismakingsgesprek wist ik: mijn zoon is in ” goede handen “.

  Dank voor de betrokkenheid, gedrevenheid, vakkundigheid, integriteit, goede feedbacks en voor mij het belangrijkst … dank voor het vertrouwen.

  Bewonderenswaardig vak. Keep up the good the work !!

Plaats hier een openbare vraag of reactie