Ontvoering

Een duidelijke uitleg

De advocaten van ons kantoor gebruiken geen typische advocatentaal met veel moeilijke woorden. Wij staan alleen verdachten bij. Wij staan geen mensen bij die aangifte willen doen of hebben gedaan van een ontvoering.

 

Bij ons krijgt u een duidelijke uitleg. Niemand wil in een strafzaak verwikkeld raken. Als dat toch gebeurt, wilt u de beste hulp. Deskundig. U zoekt een advocaat die het strafrechtelijke proces kent als zijn broekzak. Die het dossier tot op de bodem uitspit. Een creatieve oplossing bedenkt. U wilt de beste hulp.

Verdacht van het plegen van een ontvoering. Wat nu?

  • Aangezien het plegen van een ontvoering als een zeer ernstig misdrijf wordt gezien, gaat justitie meestal over tot aanhouding van de verdachte en niet eerst over tot uitnodiging van een verhoor. Dat wil dus zeggen dat de verdachte niet eerst wordt uitgenodigd voor een verhoor. Justitie wil dan dat iemand in voorlopige hechtenis wordt geplaatst. Lees hier meer over de voorlopige hechtenis.
  • In de eerste fase van de voorlopige hechtenis wordt een verdachte regelmatig in volledige beperkingen geplaatst. Wilt u hier meer over weten. Klik dan hier.
  • Als u een dagvaarding heeft ontvangen, wil dat zeggen dat justitie van mening is dat er genoeg bewijs tegen u ligt voor een veroordeling. Het is dus tijd tegengas te geven en het gevecht met justitie aan te gaan. Denk ook hier niet dat het verstandig is hier alleen naar toe te gaan. Neem een goede advocaat.

Advocaat ontvoering

  • Ons kantoor Zuketto Hermens Advocaten is gespecialiseerd in het strafrecht. Onze advocaten hebben jarenlange ervaring.
  • Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer is 0683568246. Dan krijgt u krijgt meteen strafrechtadvocaat en partner van kantoor Peter Hermens aan de lijn. U hoeft uw verhaal dus niet eerst aan een secretaresse uit te leggen. Dit eerste telefoongesprek is altijd gratis.
  • U kunt ook het online contactformulier invullen dat op deze site staat. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.
  • Bij delicten zoals de verdenking van het plegen van een ontvoering geven wij de voorkeur aan een gesprek bij ons op kantoor. Dat wil zeggen na het eerste telefoongesprek. Wij hebben twee bezoeklocaties waar u kunt langskomen; Rotterdam en Maastricht.
  • Het is natuurlijk ook mogelijk dat u deze pagina leest, omdat uw partnerfamilielid of goede vriend is aangehouden. Mocht dit het geval zijn, kunt u natuurlijk ook gewoon contact met ons opnemen.

Hoe werken wij?

  •  Wij garanderen de beste verdediging en werken als volgt;
  1. Het allerbelangrijkste is het krijgen van het dossier. Onze cliënten krijgen van ons altijd het hele dossier. Nadat we allebei het dossier hebben gelezen, wordt een afspraak ingepland om het dossier te bespreken. Meestal doen we zo’n bespreking op kantoor, maar het kan ook telefonisch. Als onze cliënt gedetineerd is, doen we de besprekingen vanzelfsprekend in de PI.
  2. Indien onze cliënten gedetineerd zijn, komen we regelmatig langs in de PI.
  3. De strategie wordt altijd samen met de cliënt bepaald. Het voeren van de verdediging doe je namelijk samen.
  4. Onze cliënten worden zo snel mogelijk in kennis gesteld van nieuwe ontwikkelingen in hun zaak.
  5. Pro-deo is mogelijk, maar is natuurlijk altijd afhankelijk van uw inkomen. Als de cliënt gedetineerd is, kan pro-deo bijna altijd. Of we de zaak pro-deo kunnen doen is ook afhankelijk van de drukte in onze praktijk.

Wat is het juridische etiket van ontvoering?

Ontvoering is geen term die in ons wetboek voorkomt. Ontvoering wordt juridisch aangeduid als gijzeling. Het staat in artikel 282a van het wetboek van strafrecht. Er kunnen zeer hoge straffen voor worden opgelegd. De maximale straf die kan worden opgelegd is een gevangenisstraf voor de duur van 15 jaar. Als het feit de dood tot gevolg heeft, kan er zelfs een levenslange gevangenisstraf voor worden opgelegd.

 

In Nederland wordt de maximale straf zelden opgelegd. Hoe hoog de straf is, is altijd afhankelijk van een paar omstandigheden;

 

  • hoe lang de ontvoering heeft geduurd
  • of er geweld tegen het slachtoffer is gebruikt en zo ja, hoe heftig dit geweld is geweest
  • hoe planmatig de ontvoering is voorbereid
  • de persoon van de verdachte
  • de reden van de ontvoering

Wat is het verschil tussen wederrechtelijke vrijheidsberoving en ontvoering?

Bij een ontvoering gaat het er altijd om dat iemand anders dan het slachtoffer wordt gedwongen iets te doen of juist niet te doen. Het meest klassieke voorbeeld bij een ontvoering is het eisen van losgeld. Bij een wederrechtelijke vrijheidsberoving wordt er dus niets geeist. Iemand wordt sec tegen zijn of haar wil vastgehouden.

Plaats hier een openbare vraag of reactie