Handel in namaakkleding

Een duidelijke uitleg

De advocaten van ons kantoor gebruiken geen typische advocatentaal met veel moeilijke woorden. Wij staan alleen verdachten bij. Wij staan geen instanties bij die aangifte hebben gedaan of willen doen voor de handel in namaakkleding of namaakschoenen.

 

Bij ons krijgt u een duidelijke uitleg. Niemand wil in een strafzaak verwikkeld raken. Als dat toch gebeurt, wilt u de beste hulp. Deskundig. U zoekt een advocaat die het strafrechtelijke proces kent als zijn broekzak. Die het dossier tot op de bodem uitspit. Een creatieve oplossing bedenkt. U wilt de beste hulp.

Verdacht van de handel in namaakkleding . Wat nu?

 • Het is mogelijk dat u een uitnodiging heeft ontvangen voor verhoor. De politie wil u dus als verdachte horen. Het kan zijn zijn dat u een brief van de politie heeft gehad. Het kan ook zijn dat de politie telefonisch contact met u heeft opgenomen. Denk niet te makkelijk over dit verhoor. Denk dus niet dat u het de politie wel even zult uitleggen. Er worden in Nederland nog steeds veel mensen veroordeeld alleen op basis van wat ze tegen de politie gezegd hebben. Heb dus vóór dit verhoor overleg met een goede advocaat. Wij bieden daarvoor aparte verhoortrainingen aan die wij met u op kantoor hebben. Zo weet u zeker dat u perfect op het verhoor bent voorbereid. Het kan ook verstandig een advocaat mee naar het verhoor. Het kan het verschil maken tussen een vrijspraak of veroordeling.
 • Het kan gebeuren dat justitie de zaak als dusdanig ernstig ziet dat zij overgaan tot aanhouding van de verdachte. Dat wil dus zeggen dat de verdachte niet eerst wordt uitgenodigd voor een verhoor. Een verdachte mag in Nederland 3 dagen en 19 uur worden vastgezet op een politiebureau. Als justitie wilt dat een verdachte nog langer blijft vastzitten, wordt een verdachte naar de rechter-commissaris gebracht. Die beslist dan of iemand nog 14 dagen langer blijft vastzitten. De verdachte wordt in voorlopige hechtenis geplaatst. Lees hier meer over de voorlopige hechtenis.
 • Als u een dagvaarding heeft ontvangen, wil dat zeggen dat justitie van mening is dat er genoeg bewijs tegen u ligt voor een veroordeling. Het is dus tijd tegengas te geven en het gevecht met justitie aan te gaan. Denk ook hier niet dat het verstandig is hier alleen naar toe te gaan. Neem een goede advocaat mee naar de zitting.

Advocaat handel in namaakkleding

 • Ons kantoor Zuketto Hermens Advocaten is gespecialiseerd in het strafrecht. Onze advocaten hebben jarenlange ervaring.
 • Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer is 0683568246. Dan krijgt u krijgt meteen strafrechtadvocaat en partner van kantoor Peter Hermens aan de lijn. U hoeft uw verhaal dus niet eerst aan een secretaresse uit te leggen. Dit eerste telefoongesprek is altijd gratis.
 • U kunt ook het online contactformulier invullen dat op deze site staat. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.
 •  Wij hebben twee bezoeklocaties waar u kunt langskomen; Rotterdam en Maastricht.
 • Het is natuurlijk ook mogelijk dat u deze pagina leest, omdat uw partnerfamilielid of goede vriend is aangehouden. Mocht dit het geval zijn, kunt u natuurlijk ook gewoon contact met ons opnemen.

Hoe werken wij?

 •  Wij garanderen de beste verdediging en werken als volgt;
 1. Het allerbelangrijkste is het krijgen van het dossier. Onze cliënten krijgen van ons altijd het hele dossier. Nadat we allebei het dossier hebben gelezen, wordt een afspraak ingepland om het dossier te bespreken. Meestal doen we zo’n bespreking op kantoor, maar het kan ook telefonisch of via skype. Als onze cliënt gedetineerd is, doen we de besprekingen vanzelfsprekend in de PI.
 2. Indien onze cliënten gedetineerd zijn, komen we regelmatig langs in de PI.
 3. De strategie wordt altijd samen met de cliënt bepaald. Het voeren van de verdediging doe je namelijk samen.
 4. Onze cliënten worden zo snel mogelijk in kennis gesteld van nieuwe ontwikkelingen in hun zaak.
 5. Pro-deo is mogelijk, maar is natuurlijk altijd afhankelijk van uw inkomen. Als de cliënt gedetineerd is, kan pro-deo bijna altijd.

Wat is het juridische etiket?

De handel in namaakproducten is opgenomen in artikel 337 van het wetboek van strafrecht. In de wettekst komt de term namaak niet voor. De wet spreekt van valse of vervalste goederen. Voor dit feit kan gevangenisstraf worden opgelegd. De maximale gevangenisstraf is vier jaar.

Goed om te weten

 • Het is mogelijk dat verdachten voor dit feit in voorlopige hechtenis kunnen worden geplaatst.
 • Als justitie van mening is dat zij voldoende bewijs tegen de verdachte hebben, wordt ook naast de strafzaak ook een procedure ter ontneming van wederrechtelijk verkregen voordeel opgestart. Dit is dus een financiële procedure die parallel aan de strafzaak kan lopen of wordt opgestart als de verdachte eenmaal is veroordeeld.
 • Zaken als de handel in namaakkleding worden vaak opgestart naar aanleiding van een anonieme tip of een aangifte van Nike, Adidas, Moncler of een ander groot sport- of modemerk.
 • Het bewijs in zaken als de handel in namaakkleding draait met name om twee vragen. Enerzijds: staat de betrokkenheid van een verdachte wel vast. En anderzijds: staat wel voldoende vast dat er sprake is van valse of vervalste goederen.

Ik heb al een advocaat, maar ik ben niet tevreden

Het is belangrijk dat u een goed gevoel heeft bij de advocaat die u nu bijstaat. Of de advocaat die uw partner, ouder, kind of goede vriend nu bijstaat. Als u dat gevoel niet heeft, wordt de verdediging niet goed genoeg gevoerd. Als iemand naar ons overstapt, krijgen wij vaak te horen dat die advocaat slecht bereikbaar is, het dossier niet genoeg kent, net niet creatief genoeg is in het bedenken van oplossingen of dossierstukken niet wilt delen. Dat kan niet de bedoeling zijn.

 

Natuurlijk kunt u naar ons overstappen als u gewoon niet tevreden genoeg bent over uw huidige advocaat. Als u contact met ons opneemt, leggen wij u hoe dit in zijn werk gaat en kijken we of er een wederzijdse klik is. Want ook die wederzijdse klik is heel belangrijk.

Plaats hier een openbare vraag of reactie