Opheffen of schorsen van de voorlopige hechtenis

Hoe kan de voorlopige hechtenis zo snel mogelijk worden opgeheven of geschorst?

Uw partner, vriend(in) of familielid zit in voorarrest. U wilt dat de voorlopige hechtenis zo snel mogelijk wordt opgeheven of geschorst. Dan moet u een goede advocaat zoeken, die het volgende bij de rechtbank aankaart:

 1. Op grond van het dossier wordt niet meer aan de voorwaarden voor voorlopige hechtenis voldaan. Alle van toepassing zijnde jurisprudentie moet worden benoemd. Een echte strafrechtadvocaat schudt dit zo uit zijn mouw. Als niet (mee) aan de voorwaarden voor voorlopige hechtenis wordt voldaan, moet de voorlopige hechtenis worden opgeheven.
 2. De persoonlijke omstandigheden laten voorlopige hechtenis niet toe en daarom moet de voorlopige hechtenis worden geschorst. De rechter moet een afweging maken tussen de belangen van de maatschappij bij voortduring van de voorlopige hechtenis en het belang van de verdachte bij invrijheidstelling. De belangen van de verdachte moeten dus zwaarder wegen dan die van de maatschappij om vrij te kunnen komen. Toon bijvoorbeeld aan dat de verdachte zijn of haar baan dreigt te verliezen of het schooljaar zal moeten overdoen als de voorlopige hechtenis voortduurt. Leg uit dat de verdachte verantwoordelijk is voor de zorg van de kinderen of dat hij mogelijk uit zijn huis gezet wordt. Ook het feit dat er betalingsachterstanden ontstaan of dat de uitkering wordt stopgezet bij voortduring van het voorarrest is van belang.
 3. De advocaat kan aanvoeren dat de verdachte bereid is alle voorwaarden die aan de schorsing worden verbonden op te volgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inleveren van het paspoort, een enkelband, verplicht reclasseringscontact of een meldplicht bij de politie.

Bel voor vrijblijvend advies met onze strafrechtadvocaten via 035-3038110, vul het contactformulier in of stel uw vraag online. Wij staan voor u klaar.

Opheffen of schorsen van de voorlopige hechtenis - Problemen met justitie

 

 

2 Reacties

 1. frans

  mag bij een regie zitting ook anderen (bijvoorbeeld vader van verdachte)dan alleen de advocaat war zeggen?

  1. Reactie: Hermens Van Spanje Advocaten

   Geachte heer,

   Tijdens een regiezitting mogen alleen de procespartijen iets naar voren brengen. Dat zijn de rechters, een officier van justitie, de advocaat en de verdachte. Wij hebben het misschien 1 of 2 keer meegemaakt dat een rechter daar een uitzondering op maakte. U zou een hele goede reden moeten hebben dat de rechter u in de gelegenheid stelt wat te zeggen.

   Indien u nog verdere vragen heeeft, schroom niet contact met ons op te nemen.

   Met vriendelijke groet,

   Hermens Van Spanje Advocaten
   http://www.hermensvanspanje.nl/

Plaats hier een openbare vraag of reactie