Grooming

Wat is grooming?

Bij grooming gaat het om het online lokken van kinderen jonger dan 16 jaar. Volgens de wet moeten er stappen zijn ondernomen om het kind te benaderen en te ontmoeten met als doel het hebben van seks. Niet alleen daadwerkelijke seks, maar het ook krijgen van seksuele afbeeldingen van het kind is hierbij strafbaar.

Ik word verdacht van grooming. Wat nu?

1: Het openbaar ministerie zal moeten bewijzen dat u wist dat het kind jonger was dan 16 jaar. Op internet doen veel jongeren zich ouder voor dan zij zijn. In de rechtspraak zijn voorbeelden te vinden van jongeren die op een datingprofiel hadden ingevuld ouder te zijn dan 16 jaar, terwijl zij dat in werkelijkheid niet waren. Wanneer het kind in kwestie er op de profielfoto ouder uitziet dan 16 jaar, dient vrijspraak te volgen.

2: Er zijn ook voorbeelden te vinden in de rechtspraak waaruit blijkt dat een volwassene weliswaar kinderen op het internet benaderde om te komen tot een ontmoeting, maar dat onvoldoende bleek dat de ontmoeting een seksueel karakter zou hebben. Ook in dat geval dient u te worden vrijgesproken.

Welke straf kan worden opgelegd?

De maximale straf die op grooming staat, is vier jaar gevangenisstraf of een geldboete van € 20.500,-. Met de juiste verdediging zal de maximale straf nooit worden opgelegd. Neem contact met ons op zodat wij samen naar de best mogelijke oplossing kunnen zoeken: 035-3038110.

Wat is grooming - Problemen met justitie

Plaats hier een openbare vraag of reactie