Mensenhandel

Wat is mensenhandel?

Mensenhandel is een strafbaar feit dat wordt gezien als een moderne variant van slavernij. (Oogmerk tot) uitbuiting van een slachtoffer staat daarbij centraal. De mensenrechten van een vermeend slachtoffer moeten ook zijn geschonden. Mensenhandel vindt meestal plaats in een seksuele context, maar kan ook plaatsvinden in een andere werkgever – werknemer relatie.

Ik word verdacht van mensenhandel. Wat nu?

De bewijslast voor het openbaar ministerie is behoorlijk hoog. Iemand voor u laten werken in de prostitutie of een andere sector zorgt er niet automatisch voor dat u kunt worden veroordeeld voor mensenhandel. Daar zal pas sprake van zijn wanneer bijvoorbeeld;

  • het paspoort van iemand wordt afgenomen;
  • de werktijden voor iemand worden bepaald;
  • er heel veel uren per dag moeten worden gewerkt;
  • het grootste gedeelte de verdiensten moeten worden ingeleverd;
  • de verplichting om op de werkplek te slapen;

De voorwaarden zoals hierboven genoemd zijn niet uitputtend. Elke strafzaak is anders. Daar hoort dan ook bij dat er steeds andere factoren een rol kunnen spelen bij de vraag of er sprake is van mensenhandel.

Welke straf kan worden opgelegd?

De maximale straf die op mensenhandel staat, is vijftien jaar gevangenisstraf of een geldboete van € 82.000,-. Met de juiste verdediging zal de maximale straf niet worden opgelegd. Overleg met een gespecialiseerd advocaat. Wij zijn bereikbaar op 035-3038110. U kunt ook het contactformulier invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Wat is mensenhandel - Problemen met justitie

Plaats hier een openbare vraag of reactie