Huiselijk geweld

Wat is huiselijk geweld?

Naast de ‘normale’ mishandeling bestaat het huiselijk geweld. Voor een mishandeling van uw partner gelden dezelfde voorwaarden als bij een ‘normale’ mishandeling. Alleen spelen er bij huiselijk geweld vaak nog meer omstandigheden een rol. Zo kunnen er al heel lang spanningen bestaan tussen u en uw partner, of is die ene ruzie net de druppel geweest die de emmer deed overlopen.

Ik word verdacht van huiselijk geweld. Wat nu?

Goed om te weten:

1: Wanneer er geen sprake is van (ernstig) letsel of ernstige pijn bij uw partner en het daarnaast de eerste keer is geweest, zal uw zaak meestal niet aan de rechter worden voorgelegd. Het openbaar ministerie zal de zaak zelf af willen doen met een geldboete of een korte taakstraf. Wij raden aan een dergelijk voorstel niet meteen te accepteren. Er is immers een kans dat er onvoldoende bewijs is dat u die mishandeling heeft begaan. Neem contact op met het nummer 035-3038110 om zo de mogelijkheden te bespreken.

2: Wees er op beducht dat, wanneer u bovengenoemd voorstel wel accepteert, u een strafblad heeft. Dat kan in de toekomst leiden tot problemen bij het verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag.

3: In situaties van huiselijk geweld kan er door de burgemeester een tijdelijk huisverbod worden opgelegd.

Welke straf kan worden opgelegd?

Maximale straf: vier jaar gevangenisstraf of een geldboete van € 20.500,-. Met de juiste verdediging zal een dergelijke straf nooit worden opgelegd. Neem contact met ons op zodat we samen naar de best mogelijke oplossing kunnen zoeken: 035-3038110.

Wat is huiselijk geweld - Problemen met justitie

Plaats hier een openbare vraag of reactie