Gekwalificeerde diefstal

Wat is gekwalificeerde diefstal?

Een gekwalificeerde diefstal wordt als de zwaardere variant gezien van een ‘normale’ diefstal. Wanneer de rechter van mening is dat een verdachte een gekwalificeerde diefstal heeft gepleegd, zal hij dus meestal een hogere straf opleggen dan bij de normale variant. Er is bijvoorbeeld sprake van een gekwalificeerde diefstal wanneer de diefstal door twee of meer personen is gepleegd of wanneer de diefstal is gepleegd door middel van braak. Klik hier voor een voorbeeld uit de rechtspraktijk.

Ik word verdacht van gekwalificeerde diefstal. Wat nu?


Tip: als u de dagvaarding heeft ontvangen, kunt u zien hoe ernstig het verwijt is. Indien u namelijk bent gedagvaard voor de politierechter, dan is justitie niet uit op een jarenlange gevangenisstraf. Bij de politierechter vraagt het openbaar ministerie vaak om een taakstraf. Dit wordt dan al dan niet in combinatie met een beperkte (voorwaardelijke) celstraf opgelegd. Als u voor de meervoudige kamer moet komen, dan wil dat zeggen dat het openbaar ministerie naar alle waarschijnlijkheid van plan is een wat langere celstraf tegen u te eisen. Indien u moet verschijnen voor de politierechter of bij de meervoudige kamer, neemt u dan zo snel mogelijk contact op via 035-3038110.

Welke straf kan worden opgelegd?


De maximale straf die op gekwalificeerde diefstal staat, is zes jaar gevangenisstraf of een geldboete van € 20.500,-. Met de juiste verdediging zal de maximale straf nooit worden opgelegd. Wordt u verdacht van verduistering, heeft u een dagvaarding ontvangen of een uitnodiging voor verhoor, overleg met een gespecialiseerd advocaat. Wij zijn bereikbaar op 035-3038110. U kunt ook het contactformulier invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Wat is gekwalificeerde diefstal - Problemen met justitie

Plaats hier een openbare vraag of reactie