Gekwalificeerde diefstal

Ik word verdacht van gekwalificeerde diefstal. Wat nu?

Kijkt u even wat u hierover hebben opgeschreven bij diefstal. Daar hebben we opgeschreven wat er mogelijkerwijs op u af kan komen en wat wij voor u kunnen doen.

 

We willen er alleen nog één ding aan toevoegen. Dat is dat de kans op voorlopige hechtenis bij een gekwalificeerde diefstal groter is dan bij een ‘normale’ diefstal. Het is de taak van de advocaat goed te kijken wat er tegen die voorlopige hechtenis kan worden gedaan. Zijn er wel genoeg ernstige bezwaren en gronden? Moet de rechter de voorlopige hechtenis schorsen? Onze advocaten hebben veel kennis over de voorlopige hechtenis. U kunt uw zaak of die van van iemand anders altijd geheel vrijblijvend aan ons voorleggen.

Wat is gekwalificeerde diefstal?

Een gekwalificeerde diefstal wordt als de zwaardere variant gezien van een ‘normale’ diefstal. Wanneer de rechter van mening is dat een verdachte dit feit heeft gepleegd, zal hij dus meestal een hogere straf opleggen dan bij de normale variant. Er is bijvoorbeeld sprake van een gekwalificeerde diefstal wanneer de diefstal door twee of meer personen is gepleegd of wanneer de diefstal is gepleegd door middel van braak. Er wordt als het ware een component aan de diefstal toegevoegd.

Welke straf kan worden opgelegd?

De maximale straf die op gekwalificeerde diefstal staat, is zes jaar gevangenisstraf of een geldboete van € 20.500,-. Met de juiste verdediging zal de maximale straf nooit worden opgelegd.

Wat is gekwalificeerde diefstal - Problemen met justitie

Plaats hier een openbare vraag of reactie