De duur van beperkingen

Hoe lang kunnen beperkingen duren?

De duur van de beperkingen is niet wettelijk vastgelegd. Het is dus mogelijk een verdachte verschillende weken of maanden in beperkingen te houden. Dergelijk lange beperkingen komen we meestal tegen in de grotere zaken. Zaken waar het gaat om een schietincident, de smokkel van verdovende middelen, het voorhanden hebben van vuurwapens etc.

Beperkingen zijn heel heftig voor de verdachte en familie / vrienden van de verdachte. Een goede advocaat is zich daarvan bewust. Het is dus ook belangrijk dat de advocaat bij het openbaar ministerie en de rechtbank blijft polsen of de beperkingen echt nog wel noodzakelijk zijn. Een goede advocaat dient naar onze mening heel regelmatig een bezwaarschrift tegen de beperkingen in. Zo kan er worden getoetst in welk stadium het onderzoek zich bevindt. De duur van de beperkingen kan zo worden beperkt.

Goed om te weten

 • Na het indienen van een bezwaarschrift tegen de beperkingen duurt het nog enkele dagen voordat dit bezwaarschrift wordt behandeld. Er kan ook iets anders worden geprobeerd. Iets dat minder lang duurt en vaak effectief is. Dat is rechtstreeks en vaak telefonisch contact opnemen met de officier van justitie. Op die manier zorgen wij ervoor dat de officier van justitie zich altijd maar weer de vraag moet blijven stellen of de beperkingen echt nog steeds nodig zijn.

Wat kunnen wij voor u doen?

 • Als uw levenspartner, goede vriend of goede kennis op dit moment in beperkingen zit en u gewoon eens vrijblijvend wilt overleggen hoe wij de zaak zien, dan kan dat natuurlijk altijd. Neem telefonisch contact met ons op. U krijgt dan meteen strafrechtadvocaat Peter Hermens aan de lijn. Wilt u liever worden teruggebeld? Geen probleem. Vul het contactformulier in op deze site. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.
 • U kunt natuurlijk ook een afspraak inplannen. Ons kantoor heeft twee bezoeklocaties waar u kunt langskomen; Rotterdam en Maastricht.

 

Hoe lang duren beperkingen - Problemen met justitie

 

2 Reacties

 1. William S

  Goedemiddag,

  ik heb een vraag. Mijn vriend zit vast voor allerlei wapens die ze gevonden hebben. Hij zit nu al meer dan een maand in beperkingen. Is dat niet lang genoeg. Vindt het niet normaal meer.

  1. Hermens Advocatuur

   Dank voor uw bericht.

   Een maand in beperkingen is inderdaad erg lang. Weet u of er al bezwaarschriften tegen de beperkingen zijn ingediend? En verder of de advocaat ook al vaker contact heeft opgenomen met het OM?

   Ik zou willen voorstellen dat u mij morgenmiddag even belt? Mijn telefoonnummer staat op deze site. Dan kan ik u misschien verder helpen.

   Peter Hermens, advocaat.

Plaats hier een openbare vraag of reactie