De duur van beperkingen

Hoe lang kunnen beperkingen duren?

De duur van de beperkingen is niet wettelijk vastgelegd. Het is dus mogelijk een verdachte verschillende weken of maanden in beperkingen te houden. Dergelijk lange beperkingen komen we meestal tegen in zaken waar het gaat om een schietincident of de smokkel van verdovende middelen.

Beperkingen zijn heel heftig voor de verdachte en familie / vrienden van de verdachte. Een goede advocaat is zich daarvan bewust. Het is dus ook belangrijk dat de advocaat bij het openbaar ministerie en de rechtbank blijft polsen of de beperkingen echt nog wel noodzakelijk zijn. Een goede advocaat dient naar onze mening heel regelmatig een bezwaarschrift tegen de beperkingen in. Zo kan er worden getoetst in welk stadium het onderzoek zich bevindt.

Goed om te weten

  • Na het indienen van een bezwaarschrift tegen de beperkingen duurt het nog enkele dagen voordat dit bezwaarschrift wordt behandeld. Er kan ook iets anders worden geprobeerd. Iets dat minder lang duurt en vaak effectief is. Dat is rechtstreeks en vaak telefonisch contact opnemen met de officier van justitie. Op die manier zorgen wij ervoor dat de officier van justitie zich altijd maar weer de vraag moet blijven stellen of de beperkingen echt nog steeds nodig zijn.

Wat kunnen wij voor u doen?

  • Als uw levenspartner, goede vriend of goede kennis op dit moment in beperkingen zit en u gewoon eens wilt overleggen hoe wij de zaak zien, dan kan dat natuurlijk altijd. Neem contact met ons op. Wij plannen dan geheel vrijblijvend een bespreking in op ons kantoor.

 

Hoe lang duren beperkingen - Problemen met justitie

 

Plaats hier een openbare vraag of reactie