Matchfixing

Wat is matchfixing?

Bij matchfixing gaat het om omgekochte sportwedstrijden. Het resultaat van de wedstrijd wordt bepaald door bijvoorbeeld een speler, trainer of scheidsrechter die opzettelijk verliest of vals speelt. Er wordt dan ook wel gesproken van wedstrijdvervalsing. Een belangrijke reden om aan matchfixing te doen, is gokken. Spelers, trainers of scheidsrechters kunnen veel geld verdienen door op de tegenstander te gokken. Zij weten immers van te voren dat het elftal zal verliezen door opzettelijk slecht of vals te spelen. Strafrechtelijk gezien valt matchfixing onder fraude. Er is de laatste jaren veel in de media te doen geweest over dit onderwerp. Journalisten brengen naar voren dat in bijna alle vormen van sport sprake is van matchfixing. Toch komen deze zaken zelden voor in de Nederlandse rechtszaal.

Ik word verdacht van matchfixing. Wat nu?
De bewijslast voor het openbaar ministerie is torenhoog. Zo zal er aangetoond moeten worden dat een speler opzettelijk anders heeft gespeeld door het aannemen van gelden of gunsten. Aangezien iedere speler simpelweg een slechte dag kan hebben, zal het openbaar ministerie echt met wezenlijk bewijs moeten komen.

Welke straf kan worden opgelegd?
De maximale straf die op matchfixing staat, is vier jaar gevangenisstraf of een geldboete van € 82.000,-. Met de juiste verdediging zal de maximale straf nooit opgelegd worden. Neem contact met ons op zodat wij samen naar de best mogelijke oplossing kunnen zoeken: 035-3038110.

Wat is matchfixing - Problemen met justitie

Plaats hier een openbare vraag of reactie