Ontnemingszaak

Wat is een ontnemingszaak?

Bij een ontnemingszaak gaat het altijd om geld. Een ontnemingszaak wordt ook wel een “plukze-zaak” genoemd. Als het openbaar ministerie vermoedt dat de verdachte of veroordeelde geld heeft verdiend met het plegen van strafbare feiten dan wordt soms geprobeerd dat geld af te pakken. In de loop der jaren zijn de mogelijkheden om verdachten te plukken aanzienlijk verruimd. Het is niettemin vereist dat een verdachte veroordeeld is voor een strafbaar feit.

Tips:

1: Het gaat bij ontnemingen altijd om een schatting van de winst die zou zijn gemaakt door de verdachte. Het openbaar ministerie laat hiervoor een rapport opmaken. Onze ervaring is dat er eigenlijk altijd wel iets niet klopt aan deze schattingen. Een goed voorbeeld zijn hennepkwekerijen. Het openbaar ministerie gaat vrijwel altijd uit van teveel oogsten. Verder wordt er niet of onvoldoende rekening gehouden met de kosten voor het opzetten van een dergelijk hennephok. Kosten mogen worden afgetrokken van de winst.

2: U kunt zelf verweer voeren tegen een ontnemingszaak, maar wij raden u aan zich te laten bijstaan door een advocaat die al veel ontnemingsprocedures heeft gedaan. Neem contact op met 035-3038110 om te bespreken wat mogelijk is.

Wat is ontneming - Problemen met justitie

Plaats hier een openbare vraag of reactie