Dubbele bestraffing door het CBR

Ik word door het CBR dubbel gestraft. Wat nu?

U heeft net een boete betaald of bent bij de strafrechter geweest en dan meldt het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) zich. U wordt verplicht een cursus te volgen of een onderzoek naar de rijgeschiktheid of rijvaardigheid te ondergaan. Terwijl het OM of de strafrechter uw rijbewijs terug heeft gegeven, dreigt het CBR nu uw rijbewijs ongeldig te verklaren. Het voelt zo onrechtvaardig dat er sprake is van dubbele bestraffing door het CBR.

Een zaak tegen het CBR is heel lastig om te winnen. Er zijn veel advocaten die pretenderen iets voor u te kunnen betekenen, maar dat kunnen zij zelden waarmaken.

Belangrijk om te weten:

Een rijbewijs is eigenlijk een vergunning om te mogen rijden. Het CBR beoordeelt of u nog aan de voorwaarden van deze vergunning voldoet. Het CBR hoeft geen rekening te houden met uw persoonlijke belangen. Een procedure bij het CBR is daarom heel onprettig!

Tip 1: Laat onderzoeken door een specialist of het zinvol is om bezwaar aan te tekenen tegen een besluit van het CBR. Geef niet zomaar geld uit aan een advocaat. Een cursus of onderzoek bij het CBR kost al genoeg geld. Wij wijzen meer zaken af dan wij aannemen omdat wij niets beloven wat wij niet kunnen waarmaken. Maar als er ook maar een kleine speld in de hooiberg is te vinden, dan zullen wij u daarop wijzen! Als specialisten op dit vlak hebben wij meermalen gepubliceerd over dit onderwerp.

Tip 2: Controleert u in de brief de termijn waarbinnen u bezwaar kunt maken! U heeft altijd slechts zes weken de tijd na ontvangst van de brief. Laat u vrijblijvend adviseren door een van onze advocaten over de slagingskans van uw bezwaar. Belt u naar 035-3038110 of vult u het contactformulier in op deze pagina. U mag uw vraag ook online stellen.

Dubbele bestraffing door CBR - Problemen met justitie

 

Plaats hier een openbare vraag of reactie