Psychiatrisch onderzoek opgelegd door het CBR

Ik moet van het CBR naar een psychiater. Wat nu?

De psychiater gaat voor het CBR onderzoeken of u een drank- of drugsprobleem heeft. Om een rijbewijs te mogen hebben en houden, mag er namelijk geen sprake zijn van een alcohol of drugsverslaving.  Cliënten zeggen vaak dat zij zich geen zorgen maken over dit onderzoek omdat zij geen verslaving hebben. De criteria waar de psychiater aan toetst zijn echter zo streng dat bijna iedereen wordt afgekeurd.

Tip 1: Laat u uitgebreid voorlichten over de inhoud van het onderzoek, zodat u goed beslagen ten ijs komt. Het is ook zinvol om vooraf een psychiatrische rapportage te lezen.

Tip 2: Laat onderzoeken door een specialist of het zinvol is om bezwaar aan te tekenen tegen een besluit van het CBR. Geef niet zomaar geld uit aan een advocaat. Een cursus of onderzoek bij het CBR kost al genoeg geld. Wij wijzen meer zaken af dan wij aannemen omdat wij niets beloven wat wij niet kunnen waarmaken. Maar als er ook maar een kleine speld in de hooiberg is te vinden, dan zullen wij u daarop wijzen! Als specialisten op dit vlak hebben wij meermalen gepubliceerd over dit onderwerp.

Tip 3: Controleer hoeveel tijd u heeft voor het indienen van een bezwaarschrift! U heeft altijd slechts zes weken de tijd na ontvangst van de brief. Laat u zich vrijblijvend adviseren door een van onze advocaten over de slagingskans van uw bezwaar. Belt u naar 035-3038110 of vult u het contactformulier in op deze pagina. U mag uw vraag ook online stellen.

Ik moet van het CBR naar een psychiater - Problemen met justitie

Plaats hier een openbare vraag of reactie