BTW-fraude

Wat is BTW-fraude (carrousel)?

Als u wordt verdacht van carrouselfraude, houdt dit – simpel gezegd – in dat uw onderneming geen BTW afdraagt, terwijl de BTW wel bij afnemers in rekening wordt gebracht. Er wordt gesproken van een carrousel omdat er altijd meerdere ondernemingen bij betrokken zijn (minstens drie). Er bestaan verschillende vormen van BTW-carrouselfraude, maar de gemene deler is dat tenminste één ondernemer in de handelsketen geen BTW afdraagt aan de Belastingdienst, waardoor de schatkist wordt benadeeld.

Het zou zo kunnen zijn dat u onbewust betrokken bent geraakt bij een BTW carrousel. Meestal ontvangt u hierover een waarschuwingsbrief van de belastingdienst. Heeft u deze brief ontvangen? Neem dan contact met ons op, zodat wij u hierover kunnen adviseren: 035-3038110.

Welke straf kan worden opgelegd?

Als u schuldig wordt bevonden aan het plegen van BTW-fraude kunt u worden gestraft. In dit geval kan een gevangenisstraf, werkstraf, geldboete of een combinatie hiervan worden opgelegd. Welke straf wordt opgelegd is afhankelijk van de ernst van de fraude, de omstandigheden en uw strafrechtelijk verleden.

BTW-fraude - Problemen met justitie

Plaats hier een openbare vraag of reactie