Winkeldiefstal

In deze zaak ging het om een cliënt die winkeldiefstal had gepleegd en dat ook toegaf. Hem hing boven het hoofd dat hij in een inrichting voor stelselmatige daders zou worden geplaatst, met als doel dat hij zou terugkeren naar zijn thuisland. Mr. Van Spanje bepleitte dat dat geen zin had, aangezien hij al lang in vreemdelingenbewaring zat en er nog steeds niets was terechtgekomen van zijn uitzetting. Dit verweer werd door de rechter aangenomen en cliënt kreeg slechts een lichte straf.
ECLI:NL:RBAMS:2017:1365

2 Reacties

 1. A

  Ik ben zaterdag aangehouden voor winkeldiefstal . Ik heb een psychotisch probleem ptss depressiecognitieve problemen burn out enz. Soms weet ik dat ik het doe , wil het niet maar het gebeurt heb dan n totale Black out en loop met de winkelkar de winkel uit . Ben aangehouden en kreeg een mee voor verhoor bij OM . Helaas is dit niet de eerste x 2,5 jaar geleden ook gebeurt . Maar ben nu n traject voor hulp ingegaan en krijg hulp van wijk ggz huisartsen…..en….. ik wil liever van deze hoorzitting af . Maakt mij bang . Angst voor gevangenis . Wat staat mij te wachten . Is het mogelijk om van de zitting af te komen en verzoek tot seponeren of een schikking en dan klaar ? Hoop dat u mij wat tips kan geven . Zou mijn behandelaar voor mij mogen spreken of contact opnemen met het OM ? Graag hoor ik van u . Ben bang voor gevangenis straf .of taakstraf. Ik zit in de wia met geestelijke en lichamelijke problemen . Hoop dat u dit miss rommelige schrijven kunt beantwoorden

  1. Hermens Advocatuur

   geen zorgen, het is niet rommelig wat u heeft opgeschreven. Ik ga puntsgewijs op uw vragen in;

   – u hoeft niet bang te zijn voor een gevangenisstraf. Een officier van justitie mag die namelijk niet opleggen. Dat mag alleen de rechter.
   – Als u al een oproep voor een OM zitting heeft ontvangen, zal deze niet meer worden geseponeerd. De OM zitting zal doorgaan.
   – Alleen een advocaat mag met u mee. Uw behandelaar zal niet worden toegelaten.

   Wat we u in overweging willen geven, is inderdaad een advocaat mee te nemen. Als u twee jaar geleden ook een WIA uitkering had, hoeft die advocaat niet veel te kosten. De overheid zal het grootste gedeelte van de advocaatkosten voor zijn rekening nemen. Wij kunnen u daar ook in bijstaan.

   Schroom niet ons te bellen als we iets voor u kunnen doen. Het telefoonnummer staat op onze site.

   Met vriendelijke groet,

   Peter Hermens, advocaat

Plaats hier een openbare vraag of reactie