Vordering tot herroeping van de voorwaardelijke straf

Vordering tot herroeping van de voorwaardelijke invrijheidstelling. Wat is dat?

Vordering tot herroeping van de voorwaardelijke invrijheidstelling betekent dat het openbaar ministerie van mening is dat een veroordeelde langer in de gevangenis moet blijven. Dit kunnen we het beste uitleggen aan de hand van een voorbeeld. Stel, iemand wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 jaar. De veroordeelde hoeft dan niet die 9 jaar te zitten. Normaal zal hij 6 jaar in de gevangenis moeten zitten, namelijk 2/3 van de opgelegde straf. Na die 6 jaar wordt de veroordeelde voorwaardelijk in vrijheid gesteld.

 

Het openbaar ministerie kan proberen die persoon de resterende 3 jaar of een kortere periode te laten uitzitten. Dat noem je een vordering tot herroeping van de voorwaardelijke invrijheidstelling. Dan kan bijvoorbeeld als het openbaar ministerie van mening is dat die persoon zich schuldig heeft gemaakt aan nieuw strafbaar feit. Of dat die persoon meerdere disciplinaire straffen heeft gekregen in de gevangenis. Als het openbaar ministerie dit wil, moet het altijd een schriftelijke vordering indienen bij de rechter. Er wordt dan altijd een zitting ingepland. Die vordering moet zo snel mogelijk worden ingediend. Als dat niet gebeurt, kan het gebeuren dat de rechter die vordering van tafel veegt.

Wat kunnen wij voor u doen?

Wij hebben al veel van onze cliƫnten kunnen helpen. Voor u staat er veel op het spel. Wij zorgen ervoor dat we meteen uw dossier van het openbaar ministerie krijgen. Daarna wordt er samen met u de tactiek bepaald. Wij kunnen u hierin ook pro-deo bijstaan. Wij zijn bereikbaar op 0683568246. U kunt ook het online contact formulier invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Vordering tot heroeping van de voorwaardelijke invrijheidstelling - Problemen met justitie

Plaats hier een openbare vraag of reactie