Inbeslagname hond 

Mijn hond is in beslag genomen, wat nu?

Tegenwoordig wordt er met enige regelmaat beslag gelegd op huisdieren. Honden die kampen met verlatingsangst en volgens de buren te veel blaffen, kunnen in beslag worden genomen. Maar ook trouwe viervoeters waarvan de politie weet of vermoedt dat ze een potentieel gevaar vormen voor anderen, kunnen in beslag worden genomen. Mensen die hun huisdieren als familieleden beschouwen, worden door een inbeslagname van hun hond rechtstreeks in het hart getroffen. Wanhoopt u niet. U kunt zich beklagen over de inbeslagneming bij de rechtbank en verzoeken het beestje weer thuis te laten wonen.

Inbeslagname hond - Problemen met justitie

Tips inbeslagname hond

Tip 1: De belangrijkste tip is dat u na inbeslagname geen afstand doet van uw hond. Het woord afstand klinkt misschien wat raar, maar zo staat het in de wet. Afstand doen van uw hond betekent dat u uw hond niet meer terugziet. Vaak zal de politie op u inpraten om toch maar afstand te doen. Er wordt dan tegen u gezegd dat het beter is wanneer u afstand doet. Doe dit nooit.

Tip 2: Na de inbeslagname van uw hond is het van groot belang dat er snel wordt opgetreden. Er moet snel contact gelegd worden met het openbaar ministerie om daar het verzoek te doen uw hond niet te laten inslapen.

Tip 3: Uw hond zal worden onderzocht door een medewerker van de faculteit dierengeneeskunde. Uit dit onderzoek zal moeten blijken of uw hond een gevaar voor anderen oplevert. Op verschillende hondenfora op het internet wordt er terecht op gewezen dat dit geen representatief onderzoek kan opleveren. Uw hond zit namelijk al dagenlang in een kleine kooi in een omgeving die hij niet kent. Uw hond zal dus onrustig, opgejaagd of angstig zijn. Dit verkleint de kans van uw hond om goed door het onderzoek te komen. Om die reden is het van belang dat er bij het openbaar ministerie op aangedrongen wordt dat uw hond naar een centrum wordt gebracht voor herstel en training bij een gerenommeerd hondengedragscentrum. Onze gespecialiseerde advocaten hebben hier veel ervaring in en staan u graag bij. Belt u voor meer informatie 035-3038110, vul ons contactformulier in of stel uw vraag hier online. Wij streven ernaar om u binnen 24 uur uit de brand te helpen.

Tip 4: Uw hond mag bij agressie alleen worden ingeslapen wanneer die agressie niet corrigeerbaar is. Dit zal dus onderbouwd moeten komen vast te staan.

Hulp bij inbeslagname hond

Heeft u hulp nodig nadat uw hond in beslag is genomen? Neem dan direct contact met ons op via ons contactformulier, stel uw vraag online of bel 035-3038110. Het eerste gesprek is altijd gratis en een eventueel vervolgtraject zal in de meeste gevallen door de overheid betaald worden.

Wilt u behalve over wat te doen wanneer uw hond in beslag is genomen meer weten over; auto in beslag genomenvalsheid in geschrifte, in hoger beroep gaan, inverzekeringstelling of wat te doen bij een uitnodiging verhoor als verdachte? Klik dan op de desbetreffende link.

Plaats hier een openbare vraag of reactie