In hoger beroep gaan

Ik wil in hoger beroep gaan tegen mijn vonnis. Wat nu?

U kunt als verdachte zelf in hoger beroep gaan: zowel wanneer u in een huis van bewaring zit als wanneer u in vrijheid bent. In de gevangenis kan aan de afdeling bevolking worden gevraagd of voor u in hoger beroep kan worden gegaan, deze zal dan voor u worden ingesteld. Wanneer u in vrijheid bent, kunt u op de rechtbank in hoger beroep gaan. U kunt ook een advocaat vragen hoger beroep voor u in te stellen.

Wilt u weten of het mogelijk is hoger beroep in te stellen tegen een pro forma zitting? Klik dan hier.

Wilt u weten of het mogelijk is om hoger beroep in te stellen tegen de gevangenhouding? Klik dan hier.

Wilt u meer lezen over het instellen van cassatie? Klik dan hier.

In hoger beroep gaan - Problemen met justitie

Tips in hoger beroep gaan

Tip 1: U moet in hoger beroep gaan 14 dagen na het vonnis of 14 dagen nadat u bekend bent geworden met het vonnis. Doe het niet later dan die 14 dagen. De wet is daar heel strikt in. Anders wordt u niet in het hoger beroep ontvangen.

Tip 2: Na het in hoger beroep gaan heeft u 14 dagen om uw onderzoekwensen kenbaar te maken. Het is altijd beter wanneer een advocaat dit voor u doet. Wanneer u die onderzoekwensen binnen 14 dagen kenbaar maakt, is de kans groter dat het gerechtshof uw wensen toestaat.

Tip 3: Vaak is het goed om u in hoger beroep door een andere advocaat te laten bijstaan dan de advocaat die u in eerste aanleg heeft bijgestaan. Een frisse blik kan immers nooit kwaad. Bent u zich ervan bewust dat het hoger beroep de laatste kans is dat er naar de feiten van uw zaak gekeken wordt. Wenst u uw hoger beroep eens te bespreken met een van onze gespecialiseerde advocaten? Belt u gerust op 035-3038110 of vul het contactformulier in. Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug. U kunt uw vraag natuurlijk ook hier online stellen.

Wilt u behalve over in hoger beroep gaan meer weten over; auto in beslag genomenvalsheid in geschrifte, inverzekeringstelling of wat te doen bij een uitnodiging verhoor als verdachte? Klik dan op de desbetreffende link.

Plaats hier een openbare vraag of reactie